Música

música

El Cor Gospel Girona celebrarà 20 anys, diumenge a l’Auditori, amb Colin Vassell com a convidat

En aquest concert hi intervindran més de 160 cantaires i una banda de sis instrumentistes, sota la direcció de Xavier Thió

Vassell oferirà també un taller de gòspel a La Mercè

El Cor Gospel Girona celebrarà el seu 20è aniversari amb un concert molt especial que tindrà lloc diumenge vinent, 29 de setembre, a la sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona (18 h, 18 i 15 euros). Encara queden entrades a la venda. A dalt de l’escenari hi haurà més de 160 cantaires i una banda de sis instrumentistes, sota la direcció del titular del cor gironí des del 2014, Xavier Thió. El cor, que va néixer fa 20 anys vinculat a una església evangèlica, va iniciar amb Thió una segona etapa: “Ell és l’ànima d’aquest cor, perquè ens dona molta vida i molta energia que després nosaltres transmetem al públic, i per això als nostres concerts tothom acaba ballant i picant palmes”, explica la presidenta de l’Associació Gospel Girona, Glòria Argany. “Xavier Thió ha fet coses molt maques amb el cor, sempre a partir de la idea que l’única manera que algú aprengui a cantar és donant-li l’oportunitat perquè ho faci. Hi ha molta gent al món que no canta perquè li han dit que no serveix per fer-ho”, afegeix Argany sobre el director del cor gironí.

Al concert del seu vintè aniversari el Cor Gòspel Girona tindrà com a convidat especial el londinenc Colin Vassell, prestigiós cantant, director i professor de cor que aquest dissabte i diumenge al matí també oferirà un taller de gòspel obert a tothom, al Centre Cultural La Mercè.

Del taller al concert

De fet, tots els participants al taller –ara mateix n’hi ha 95 i el període d’inscripció es tancarà entre avui i demà– també cantaran a la segona part del concert de diumenge les cançons que hagin treballat prèviament amb Colin Vassell. A la primera part del concert, els membres del Cor Gospel Girona interpretaran una selecció del seu repertori habitual, format per temes de gòspel tradicional i contemporani, més un parell d’estrenes.

Colin Vassell també ha participat en tallers semblants al festival barceloní One Heart, però no es prodiga gaire a Catalunya i la resta de l’Estat espanyol, i la seva presència a Girona és un al·licient important per als amants del gòspel. Entre els inscrits al taller n’hi ha de tot Catalunya, les Balears i el País Basc.

El Cor Gospel Girona és una coral inclusiva i solidària, formada per unes vuitanta dones i homes de diverses edats –la franja d’edat estava situada fins ara entre els 40 i els 70 anys, però últimament s’hi han incorporat veus molt més joves–, que es troba entre les formacions d’aquest gènere més nombroses i més veteranes de Catalunya. Ara mateix el cor té una llista d’espera d’una quinzena de persones que hi volen entrar a formar part.

Vocació solidària

El Cor Gospel Girona ha ofert més d’un centenar de concerts en esglésies, places, pavellons, teatres i auditoris de tot Catalunya i la resta de la península, i en els últims temps la formació s’ha implicat especialment en diverses causes solidàries, com ara la lluita contra el càncer. El de diumenge serà el seu segon concert a l’Auditori de Girona, on ja va actuar el maig del 2019, amb motiu del seu 15è aniversari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia