Cinema

cinema

Les intel·ligències ancestrals centren el XVIIè IndiFest

L’IndiFest, Festival de Cinema Indígena de Barcelona, té com a objectiu apropar a la ciutadania a les diferents mirades, problemàtiques, lluites i propostes de canvi que ens arriben amb mirada pròpia des dels territoris, a través de les projeccions d’audiovisuals, col·loquis i mobilitzacions. Per aquesta XVII edició el focus està posat en les s Intel.ligències Ancestrals, un concepte que, en paraules dels organitzadors, ens ajuda a pensar els sabers i pràctiques dels pobles indígenes davant dels desafiaments globals del present i del futur. “Intel·ligències en plural, perquè calen intel·ligències col.lectives i diverses”, subratllen.

El festival, que tindrà lloc, del 9 al 20 d’octubre, tractarà temes actuals com les reiterades vulneracions dels drets fonamentals dels pobles, la crisi mediambiental, la defensa i gestió de recursos vitals com l’aigua, l’apoderament de les dones indígenes, les cosmovisions i mites, la relació ancestral i la transmissió dels sabersi la defensa del territori.

L’IndiFest s’inaugura entorn el dia 12 d’octubre com a reivindicació de les resistències indígenes, i tindrà sessions presencials als Cinemes Girona de Barcelona, amb projeccions, col·loquis i debats on participaran convidades i convidats de les lluites indígenes que viatjaran a Barcelona. Així mateix, hi haurà activitats en universitats i altres espais, en diversos municipis de Catalunya.

També es podran visualitzar les obres audiovisuals de manera virtual a partir del 14 d’octubre, a través de la plataforma de cinema pròpia Mirada Nativa , d’accés lliure i amb un catàleg creixent de pel·lícules d’autoria indígena. Entre els participants, destaca la presència de Tajëëw Díaz Robles, Domingo Hernández Ixcoy,

L’IndiFest l’organitza alterNativa Intercanvi conjuntament amb Pobles Indígenes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia