fotografia
La paleta de ‘Colors del món’ captada per National Geographic, a Caixafòrum
El centre de Girona exhibeix fins al febrer una mostra de 62 instantànies de reputats fotògrafs de la revista de divulgació científica que plasmen una interpretació del món
La paleta de colors és tan diversa com les interpretacions que podem fer del món. Entre el blanc i el negre hi ha una gran gamma de colors i amb ella la manera que tenim per interpretar allò que veiem. Caixaforum Girona inaugura avui una mostra de 62 instantànies de reputats fotògrafs de National Geographic que plasmen a través de la seva mirada imatges que ajuden a reflexionar sobre aquest món que ens envolta, des del vessant humà, la fauna o el paisatge.
Colors del món , la primera exposició de la nova temporada del centre ubicat a la Fontana d’Or, és llaminera per a un ampli ventall del públic, no només pel ventall de prestigiosos fotògrafs de la plantilla de la reputada revista de divulgació científica i cultural (Steve McCurry, Michael Nichols, Lynn Johnson, Frans Lanting o Jodi Cobb, entre altres), sinó per apreciar les connotacions dels colors en les cultures d’arreu del món a partir de l’àmplia gamma de grocs, taronges, vermells, violetes, blaus, verds i blancs. “Són obres de diferents autors que veuen el mon de diferent manera i aquí la riquesa de les interpretacions”, com destaca l’assessor de l’exposició, Rubén Duro, fotògraf i divulgador científic.
Set colors pels quals es vertebra aquesta mostra conformada per fotografies corprenedores, a través de les quals passem dels bromosos blaus de la llum del matí que capten els arbres petrificats i una duna majestuosa a Namíbia, als vívids porpres i vermells d’una posta de sol; dels intensos verds dels camps de te de l’Àsia als daurats de les fulles de la tardor dels boscos de Maine; o dels vestits vermells de tribus africanes al color blanc de puresa d’un pingüí real de Georgia del Sud.
Activitats paral·leles
L’exposició es complementa amb diverses activitats els mesos en què romandrà a Caixafòrum. Algunes propostes tan destacades com el seminari Per què veiem en colors? a càrrec de la doctora Celia Sánchez-Ramos, en el qual els assistents descobriran la relació que hi ha entre la llum i el color (11 i 18 de novembre i 2 de desembre). El taller Mengem en colors, destinat a les famílies, desxifrarà per què el tomàquet és vermell, la pastanaga taronja i el kiwi verd, per exemple.
Al març, Caixafòrum acollirà la inauguració a tots els centres d’una exposició sobre arqueologia submergida a través dels naufragis.