Fotografia

Fotografia

La ironia de Martin Parr i The Anonymous Project, protagonista de l’In Cadaqués

El 8è Festival Internacional de Fotografia InCadaqués porta 25 exposicions del 3 al 13 d’octubre

Durant deu dies, Cadaqués reviu el seu llegat artístic amb la celebració de l’In Cadaqués, el Festival Internacional de Fotografia que explora noves formes d’exposar les obres, apostant així per la innovació i la creativitat, sempre amb un toc de surrealisme.

Del 3 al 6 d’octubre, el festival programa exposicions (fins a 25) i activitats paral·leles, que van des de tallers a projeccions o presentacions de llibres, passejades fotogràfiques, així com una vintena d’inauguracions i recepcions amb la presència dels artistes.

Entre els grans noms que aquest any seran presents, destaquen en primer lloc dos referents de la l’art fotogràfic com son Martin Parr i The Anonymous Project de Lee Shulman, al Casino de Cadaqués. Adaptada del llibre homònim, l’exposició és un joc de díptics entre les imatges del famós fotògraf britànic i fotos anònimes de la col·lecció de Lee Shulman, alias The Anonymous Project, que reuneix més de 30,000 fotografies vernaculars del segle XX. Aquestes parelles, que capturen situacions diverses al llarg d’Europa i Amèrica, escenifiquen moments de la vida quotidiana amb un toc irresistible d’humor.

A la Galeria Cadaqués Dos la protagonista serà Ilse Bing i l’avantguarda dels anys 30. Pionera de la fotografia, famosa per les seves tècniques molt innovadores, és el tema d’una exposició que il·lustra els seus treballs realitzats durant el seu període parisenc i novaiorquès. Les seves fotografies capturen l’essència de les ciutats i els seus habitants, i es caracteritzen per línies de perspectiva i emmarcaments audaces que la distingeixen dels seus contemporanis.

Pel que fa a les mirades sobre una fotografia documental, enguany destaquen la sud-africana Lee-Ann Olwage, guardonada amb nombrosos premis, incloent el World Press Photo Award el 2020, 2023 i 2024, que presenta el projecte The Right To Play, un relat poderós que destaca els reptes que afronten milions de nenes arreu del món en el seu accés a l’educació. Pedro Maudeño, Esther Fiedman i Oirol Maspons són altres fotàgrafs l’obra dels quals podrà ser revisada.

Per la seva banda, Fontcoberta, Laia Abril, Paul Cupido i Anna Muller són els artistes convidats en residència de creació. I per posar el focus a la diversitat de les pràctiques fotogràfiques, el festival se centrarà en artistes com Chieko Shiraishi, Lia Rochas-Páris, Rima Samman i Margharita Chiarva.

Les exposicions aquàtiques a la badia de Cadaqués ofereixen una experiència artística única en fusionar art i natura en les aigües mediterrànies. Les obres submergides creen un diàleg poètic amb l’entorn marí. Aquest any, l’artista francès Christopher Barraja —també presentat a la galeria en el Taller de Natalia Tomás–, la fotògrafa suïssa Philippine Schaefer, així com el guanyador del Premi OD Photo Prize 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia