Arts escèniques

TEATRE

“Veniu a(l) Gaudí (r)”

La productora Buganvilia gestionarà el Teatre Gaudí Barcelona, oficialment, a partir d’aquest dimarts

Ever Blanchet i Maria Clausó ja van trapassar el Teatre Versus a Apunta Teatre el 2018

El Teatre Gaudí Barcelona (TGB) es traspassa. Dimarts vinent, agafaran les regnes el trio que lidera la companyia Buganvilia: Gemma Deusedas, Màrius Hernández i Anna Carreño. Ever Blanchet i Maria Clausó ja van cedir el Teatre Versus (ara Versus Glòries) a Apunta Teatre el 2008. Blanchet està sorprès de les ganes d’aconseguir teatre a Barcelona. Diu, il·lusionat malgrat tot, que es percep energia positiva entre els més joves. Ara, els primers interessats a fer-se seu el TGB van ser Joan Maria Gual i Mario Gas (“però sí sou més grans que nosaltres; vam riure una estona”, diu murri Blanchet). Els de Buganvilia, que van iniciar negociacions al juliol, han bastit una primera temporada carregada de reposicions d’èxits passats. Com ara, el Sembla que rigui de Mont Plans (en el que podria ser el tancament de l’espectacle, 10 anys després d’haver-lo estrenat) o Els dies mentits, de Marta Aran (Premi Max revelació) que ells mateixos van proposar als artistes. “Veniu a gaudir” deia, Hernàndez adonant-se que acabava de fer un eslògan “Veniu al Gaudí”.

Blanchet i Clausó es retiren de la gestió dels teatres, sobretot per una falta d’ajudes que, confien, sabran redreçar l’Administració per donar una empenta a Buganvilia. Estan orgullosos que els seus dos projectes a Barcelona no hagi estat ni un dia sense tancar.

El traspàs coincideix amb el traspàs del Teatre del Raval. Empar López va anunciar fa unes setmanes que tancava el seu projecte de 17 anys. A hores d’ara, la sala ja l’ha incorporada un nou equip, liderat per Pep Rosar i Evelyn Arévalo (que havien gestionat el Maldà, abans que la dirigissin Els Pirates, que tot just ara celebren la seva desena temporada). Barcelona bull de sales noves, si sumem El Molino i la imminent reobertura de la Sala Muntaner.

Què es programarà al Gaudí? Seguirà el perfil dels musicals (on ja se n’han estrenat 63 si se suma l’època de Versus i TGB) i es vol donar noves oportunitats al teatre per a adolescents i joves, a les produccions de Buganvilia, i a peces que despertin emocions. D’entrada, han volgut valorar espectacles de la casa, com el musical Barcelona 24 hores, o el que estrenaran Les Biaix, Lizzie, el musical. També es programarà El tigre (que ja ha passat pel Texas) i es recupera el muntatge dramàtic Anna, de la pròpia Buganvilia. Són només alguns títols que aniran alternant la sala de 360 graus i la més íntima. Finalment, es planteja que la nova sala incorpori concerts puntualment, mirant d’acollir també circuits d’artistes que no troben les condicions mínimes per a les seves actuacions musicals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.