Cinema

Cultura

Mor l’actriu britànica Maggie Smith

Guanyadora de dos Oscar i coneguda pel seu paper a ‘Harry Potter’ i a la sèrie ‘Downton Abbey’

L’actriu britànica Dame Margaret Natalie Cross Smith, coneguda com a Maggie Smith, ha mort a l’edat de 89 anys segons ha confirmat la seva família.

Nascuda el 1934 a Ilford (Anglaterra), ha estat una de les actrius més reconegudes i prolífiques del seu país. La seva carrera va començar als anys cinquanta a l’Oxford Playhouse Theatre amb Frank Shelley, i la seva primera aparició al cinema va ser el 1956 amb 22 anys. Ràpidament es va fer un lloc a la indústria i el 1969 va guanyar l’Oscar a la millor actriu pel seu paper a The Prime of Miss Jean Brodie. El seu segon Oscar el va obtenir l’any 1978 pel seu paper de repartiment a California Suite. Al llarg de gairebé setanta anys de carrera també va aconseguir cinc premis BAFTA, quatre Emmy, tres Globus d’Or i un premi Tony, a més d’haver estat nominada a sis premis Laurence Olivier. És una de les poques actrius que ha aconseguit el que es coneix com la triple corona de la interpretació: un Oscar cinematogràfic, un Emmy televisiu i un Tony teatral. El seu humor enginyós en els papers de comèdia era un dels seus trets distintius.

Per a tota una generació Maggie Smith serà sempre la professora Minerva McGonagall de la saga de Harry Potter. Va ser la mateixa autora J. K. Rowling qui va demanar expressament que l’actriu fes aquest paper. Un rol de professora estricta, però justa; sotsdirectora de Howarts i cap de la residència Gryffindor. En els últims anys, Smith va interpretar la comtessa viuda Violet Crawley a la premiada sèrie de televisió Downton Abbey.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia