Llibres

literatura

La Setmana del Llibre en Català supera els cent mil visitants

Avui es tanca la 42a edició amb un augment de les vendes d’un 20% respecte a l’any passat

L’organització valora positivament el canvi de dates i el trasllat al passeig Lluís Companys de Barcelona

La Setmana del Llibre en Català tanca avui les portes amb un balanç de més de cent mil visitants i un augment de la facturació del 20% respecte a l’any passat. A l’espera del balanç definitiu, l’organització ha fet aquesta estimació tenint en compte l’afluència de públic i el resultat provisional de vendes. Aquesta edició, la Setmana ha canviat la seva ubicació habitual, traslladant-se del Moll de la Fusta al Passeig Lluís Companys. Això ha obligat a reduir l’espai i ajustar el format, però “ha permès situar La Setmana en ple centre de la ciutat, arribant així a molta més gent”, comenta l’organització.

També han canviat les dates: cada any coincidia amb la Diada de l’11 de setembre i aquesta edició s’ha celebrat entre el 20 i el 29 de setembre. “El fet de coincidir amb les festes de la Mercè ha permès als visitants poder celebrar la Festa Major de Barcelona envoltats de llibres i amb una extensa programació d’activitats”, valora l’organització en una nota de premsa. També subratlla que les bones xifres “consoliden el festival del llibre en català com l’esdeveniment cultural referent del país i corroboren la vitalitat i bona salut del sector del llibre en català”.

La 42a edició ha ofert prop de 300 activitats al voltant dels llibres en català, adreçades a tots els públics. Hi ha hagut presentacions, debats literaris, concerts, tallers, itineraris literaris, recitals de poesia, signatures d’autors, taules rodones i converses, entre d’altres actes. De cara a la 43a edició de la Setmana del Llibre en Català, l’organització valorarà els propers dies el millor emplaçament per acollir l’esdeveniment, que se celebrarà durant el setembre de 2025. De moment tampoc especifiquen dates.

El comitè organitzador de La Setmana està liderat per Editors.cat i el formen el Gremi d’Editors de Catalunya, l’APPEC, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Icub, Biblioteques de Barcelona, la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Compta amb la col·laboració del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. També col·laboren amb La Setmana altres entitats, institucions i associacions vinculades a la llengua i al llibre en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia