Patrimoni

Cultura

Impulsen un “passaport” per promocionar els museus del Maresme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha posat en marxa el Passaport dels Museus del Maresme, una iniciativa que té com a objectiu “apropar la cultura que tenim als museus i equipaments culturals: la història, el patrimoni, l’art i les tradicions de la nostra comarca”, amb paraules de la presidenta del Consorci, Carme Ponsa. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El passaport es podrà obtenir gratuïtament a les Oficines de Turisme del Maresme i als equipaments participants. El seu funcionament és senzill, amb unes caselles que, a mesura que es van visitant equipaments i museus rebran un segell. Amb els sis primers –sis equipaments de sis municipis diferents– es guanya un obsequi, un perfum “amb notes de la nostra comarca, que és tant de mar com de muntanya”, ha explicat Ponsa.

Es tracta de generar visitants a les diferents localitats de la comarca. Alhora, el passaport busca promoure l’ús del transport públic en cada una de les visites per fomentar la sostenibilitat. El document tindrà la validesa d’un any des del moment de la primera estampació.

Amb el Passaport dels Museus del Maresme, el Consorci vol impulsar la vivència d’experiències úniques i divertides per a tots els públics implicant els espais culturals i museístics, tot descobrint la història, l’art i les tradicions del Maresme. “Aquest passaport suposa una unió dels museus i això fa que tot aquest patrimoni tan divers i tan fantàstic que tenim a la comarca, el puguem posar en solfa i puguem fer, enlloc de notes separades, tota una melodia”, destaca Ramon Coll, tècnic de patrimoni històric i arqueològic del Museu de l’Estampació i del Museu Romà de Premià de Mar.

Són 27 museus i equipaments participants, distribuïts en 13 municipis: Arenys de Mar (Museu Marès de la Punta i Museu Mollfulleda de Mineralogia); Argentona (Museu del Càntir); Caldes d’Estrac (Fundació Palau); Calella (Museu del Turisme, Refugi antiaeri del Parc Dalmau, Centre d’Interpretació del Far ); Canet de Mar (Casa Lluís Domènech i Montaner); El Masnou (Museu Municipal de Nàutica del Masnou); Casa de Cultura (Es pai d’Art Cinètic Jordi Pericot, Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua); Mataró (Nau Gaudí-Col·lecció Bassat, Museu Arxiu de Santa Maria, Capella dels Dolors, Casa Coll i Regàs, Ateneu Centre Cultural, Can Marfà-Museu de Mataró, Ca L’Arenas-Museu de Mataró, Can Serra-Museu de Mataró); Premià de Mar (Museu Romà, Museu de l’Estampació); Sant Andreu de Llavaneres (Museu Arxiu); Sant Pol de Mar (Museu de Pintura); Teià ( entre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora); Vilassar de Dalt (Museu Arxiu) i Vilassar de Mar (Museu Enric Monjo, Museu de la Mina Vella).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia