Altres

Rubí ordena la seva activitat cultural fins el 2027

Rubí té per primera vegada un document únic que planifica i ordena el conjunt de les polítiques específiques de l’Ajuntament per promoure i dinamitzar la cultura a la ciutat. En el darrer ple, amb els vots favorables de Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), En Comú Podem (ECP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) es va aprovar el Pla d’Acció i Innovació Cultural (PAIC) al que s’hi van abstenir el Partit Popular (PP) i hi va votar en contra VOX.

El document proposa vuit àmbits d’actuació: Rubí cultura, factoria cultural, participació, diversitat, cultura i educació, cultura i sostenibilitat, cultura i projecció de la ciutat, i cultura digital, i a partir d’ells es dissenyen una vintena de projectes estratègics i 166 accions específiques. A més, estableix un sistema de governança ciutadana que inclou la creació d’un Consell de la Cultura i de diverses taules sectorials.

L’equip de govern destaca que aquest era un compromís adoptat dins del Pla de mandat i és fruit d’un exhaustiu treball que ha tingut en compte les aportacions de diversos serveis municipals, grups polítics, representants dels sectors implicats i ciutadania en general, que van poder participar-hi en el marc del 1r Fòrum per la Cultura de Rubí i de la plataforma Participa Rubí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.