Música

MÚSICA

Omara Portuondo diu adeu als escenaris després d’un concert fallit a Barcelona

La cantant cubana Omara Portuondo, de 93 anys, va anunciar ahir, a través d’un comunicat signat pel seu fill i representant Ariel Jiménez Portuondo, la seva retirada definitiva dels escenaris, després de patir dimecres a Barcelona un episodi de “fatiga i desorientació” que la va obligar a abandonar una actuació al Palau de la Música després de la primera cançó. “Després d’interpretar el clàssic Quizás quizá d’Osvaldo Farrés, va mostrar signes de fatiga i desorientació, per la qual cosa considerem que el millor era retirar-la de l’escenari”, ha afirmat el fill, que es disculpa també pel fet que l’orquestra, tot i aquest episodi, va continuar tocant.

La cantaora barcelonina Mayte Martín, abans d’aquest comunicat, havia denunciat durament a les xarxes el que va viure dimecres al Palau: “Es va faltar a l’ètica i dignitat d’una persona malalta i vulnerable i es va exposar a un ésser humà de 93 anys a una situació denigrant (...). Va ser un dels moments més tristos de la meva vida, vaig presenciar una situació d’abús i explotació cap a una persona anciana completament desorientada que no estava en condicions de sortir a un escenari”. Martín, segons afirma, va marxar del Palau cridant “abusadors, abusadors” i demanant que deixessin descansar la vella estrella del Buenavista Social Club.

“Considerem oportú anunciar el retir definitiu d’Omara dels escenaris durant la presentació a Budapest el proper diumenge, on se li farà un homenatge per part de l’Orquestra i el públic assistent”, ha revelat ara Jiménez Portuondo. “Després d’això, i per les raons que compartim abans, seguirà assajant i gravant des del seu estudi a casa o participant en homenatges i trobades amb el públic que la vulgui complimentar, només en la mesura que la seva salut i disposició ho indiquin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.