Llibres

biennal

Comença la 4a Biennal de Pensament

Demà es posa en marxa la quarta edició de la Biennal de Pensament de Barcelona que, com és habitual, tindrà de seu principal el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Fins diumenge 13 d’octubre, Barcelona esdevindrà una gran àgora ciutadana per parlar, a peu de carrer, dels grans debats filosòfics del moment sota el lema general L’endemà de tot.

La Biennal de Pensament 2024 omplirà carrers i espais culturals de la ciutat amb xerrades, conferències, podcasts en directe i activitats escèniques per abordar temes com la democràcia, la memòria, els feminismes, el postcolonialisme, els canvis tecnològics i climàtics i els grans debats culturals.

El programa inclou grans noms de la literatura, la ciència, la sociologia i l’antropologia, en una invitació a pensar conjuntament grans reptes globals. Entre els participants al CCCB hi trobem la premi Nobel de literatura Herta Müller i el dramaturg canadenc d’origen libanès Wajdi Mouawad, que inauguraran la Biennal a la plaça Joan Coromines; l’escriptora i assagista Zadie Smith; l’escriptora i activista feminista Clara Serra i l’acadèmica experta en feminismes Oyèrónké Oyèwùmi; la periodista i activista pel clima Eliane Brum; les cineastes Audrey Diwan, Carla Simón i Elena Martín; la filòsofa Corine Pelluchon i l’escriptor i poeta Gueorgui Gospodínov.

Per la resta d’escenaris de la Biennal hi passaran noms com ara el filòsof Jacques Rancière; l’antropòleg Jason Hickel; la sociòloga Donatella della Porta; l’experta en ètica i bioètica Begoña Román; el duo d’historiadores Las Hijas de Felipe i l’activista i il·lustradora Rocío Quillahuaman.

La Biennal de Pensament 2024 ha estat comissariada per Xavier Fina, Mar Rosàs, Raül Garrigasait i l’equip del CCCB.

Podeu consultar el programa a biennaldepensament.barcelona/ca



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia