Arts escèniques

TEATRE

Un espectacle de dansa de carrer inaugurarà el dia 18 el festival Cos

Un espectacle de dansa de carrer, Cossoc, del duet format per Magí Serra i Ana Maria Klajnšcek, inaugurarà el divendres 18 d’octubre una nova edició del Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus COS, que durarà fins diumenge i repartirà, en diferents espais de la ciutat, una mostra de l’activitat teatral contemporània. El festival s’obre a les propostes de creadors del país i també internacionals, amb la voluntat de ser un punt de trobada amb públic i programadors.

L’escenari de la plaça del Mercadal, tant divendres com dissabte, albergarà cinc peces de dansa. L’espectacle inaugural, Cossoc, és una coreografia plena d’imatges suggeridores del que poden fer dos cossos en constant equilibri. L’Esbort (Pere Seda), que uneix dansa tradicional catalana i tècniques de dansa contemporània, protagonitzarà divendres a la tarda l’Hereu Riera. Dissabte serà el torn del talent jove i local de Guillem Sanabra i Míriam Valero i de Berta Pasqual amb Faç. Per tancar les actuacions al Mercadal, un duet masculí protagonitza Doma, un espectacle on convergeixen el flamenc, la dansa espanyola i la contemporània.

En la intimitat del Castell del Cambrer, Mama Calypso presentarà Fets reals, un espectacle seleccionat en la convocatòria de suport a la creació Procrea i encara no estrenat. Després de l’actuació s’obrirà un diàleg amb la companyia dinamitzat per Sònia Gardés.

Buscant un espai prou singular com a teló de fons, a la plaça de Sant Pere, Pere Hosta presentarà Dis_Orden, que es posa en el personatge d’un peculiar oficinista.

El teatre Fortuny acollirà la companyia Zero en Conducta que se centra en la unió del mim corporal, la dansa, les titelles i el teatre físic en general. En aquesta ocasió, porten la seva nova peça La Phazz.

En un altre espai, la Palma, s’hi presentarà l’espectacle Fullhouse, de la companyia Eléctrico 28. Sense text i mitjançant el teatre físic i la música en viu explica la història dels veïns Koala, Dog i Horse, que viuen porta a porta. Una peça de teatre mòbil que encara situacions quotidianes entre veïns amb l’humor com a eina principal per alliberar de certs tabús.

Finalment, el Bartrina acollirà dos espectacles. Divendres amb la companyia Inda Pereda i l’espectacle Lubbert i com a cloenda del festival, per tercer any, els alumnes seleccionats de les escoles de la Coordinadora de Dansa Autoritzades de Reus, sota la direcció i coreografia d’Isabel Álvarez, han creat l’espectacle El que som.

Tots els espectacles seran gratuïts amb entrada lliure excepte Full House i Fets Reals.

Públics especials

Repetint l’experiència dels dos darrers anys s’ha programat a les escoles el taller Estima’t en moviment, adreçat a alumnes de tercer i quart de primària. Un projecte pedagògic i artístic de Mònica Rincón, creat per oferir eines i recursos a infants i jover per potenciar la seva autoestima. Els tallers començaran a partir del 18 d’octubre i es realitzaran en diversos centres educatius de la ciutat.

També per tercer any consecutiu, el ballarí internacional Marc Jubete desenvoluparà els tallers de dansa Somriu dansant, destinats als alumnes de les escoles d’educació especial de Reus.

El festival Cos ha comptat en aquesta edició amb un pressupost de 60.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia