Còmic

Cultura

Ha mort André Jobin, autor de la sèrie infantil de còmics ‘Yakari’

Els seus àlbums van ser traduïts al català per Editorial Joventut i Norma Editorial

L’autor de còmics suís, André Jobin, conegut sobretot per la sèrie infantil Yakari, va morir dimarts, als 96 anys. El seu nom artístic era Job. Era periodista de professió i sempre va interessar-se per les historietes dirigides als més menuts. Va fundar l’any 1964 la revista infantil Le Crapaud à Lunettes (El gripau amb ulleres), i tres anys més tard, juntament amb el dibuixant Claude de Ribaupierre, va publicar el còmic d’humor Pythagore, que tractava sobre una òliba molt coneixedora de la naturalesa, però molt dolenta volant. El 1969, tots dos autors van crear Yakari, la sèrie protagonitzada per un noi indi del segle XIX, que té la capacitat de parlar amb els animals. El còmic va fer-se altament popular, cosa que va permetre a Jobin fundar una revista amb aquest mateix títol. A casa nostra Yakari va arribar l’any 1979 de la mà d’Editorial Joventut, que va traduir en català els setze primers àlbums. Més endavant li va agafar el relleu Norma Editorial. L’any 2016, Job va fer la seva darrera historieta. A partir d’aquell moment, els còmics els va continuar Joris Chamblain.

El 1991 va rebre la distinció honorífica per la seva obra de la mà del festival internacional suís del còmic que se celebra al municipi de Sierre, i el 2006 va rebre el Premi Jove del Festival del Còmic d’Angulema, el segon més gran d’Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia