Arts escèniques

cultura

Broggi, Szpunberg, Botto, Nader i Campos, al Teatre Municipal al 2025

El Teatre Municipal de Girona ha avançat aquest dijous al matí els primers noms de la programació estable de la temporada 2025: Tots ocells, d’Oriol Broggi; L’imperatiu categòric, de Victoria Szpunberg; 14.4, de Sergio Peris-Mencheta i Juan Diego Botto, i Natural order of things, de Guy Nader i Maria Campos. “Quatre espectacles que inclouen grans noms de l’escena nacional, així com textos d’actualitat de dramaturgs contemporanis”, segons s’ha volgut destacar. La resta de la programació es presentarà el 26 de novembre i llavors es posaran a la venda les entrades de tots els espectacles.

Els quatre espectacles

Tots Ocells és un text de Wajdi Mouawad, dramaturg, actor i director libano-quebequès, que parla sobre la tragèdia entre jueus i palestins, ara de gran actualitat. Sota la direcció d’Oriol Broggi i amb un repartiment encapçalat per Guillem Balart, Miriam Moukhles, Clara Segura i Joan Carreras, el muntatge és una història d’amor improbable en un punt fronterer de Cisjordània en el context impossible de la guerra. Tots ocells és la sisena creació de Broggi sobre les obres de Mouawad i recorda la primera, l’aplaudida Incendis amb la qual es va donar a conèixer l’autor.

La dramaturga i directora Victoria Szpunberg porta a escena el seu últim text, L’imperatiu categòric, un retrat social que planteja amb dosis d’ironia què és èticament adequat quan el sistema t’ofega. L’obra aborda temes com l’accés a l’habitatge, la precarietat laboral del professorat associat a les universitats i la invisibilització de les dones a partir dels 50 anys. El muntatge està protagonitzat per Àgata Roca, que interpreta una professora de filosofia en crisi, i Xavi Sáez, que dona vida a tots els personatges que es creuen amb ella. Àgata Roca va rebre el Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu a la millor actriu de la Temporada 2023-2024 per la seva interpretació.

Després dels exitosos muntatges Un trozo invisible de este mundo i Una noche sin luna, el director Sergio Peris-Mencheta i l’actor i dramaturg Juan Diego Botto tornen a unir forces en un espectacle sobre el pas de la frontera sud de l’Estat espanyol, explicada en primera persona per Ahmed Younoussi. L’obra 14.4 vol explorar, des d’un llenguatge realista i alhora líric i poètic, el viatge que separa dos mons que viuen a només 14,4 quilòmetres de distància. En aquest muntatge, se segueix la història de l’Ahmed, un nen que s’escapa del maltractament familiar per viure als carrers de Tànger.

I per últim torna al Teatre Municipal de Girona la companyia de dansa barcelonina GN|MC Guy Nader | Maria Campos, amb el seu últim espectacle estrenat al festival Grec 2024 de Barcelona i, en l’escena internacional, a La Biennale Dansa 2024 de Venècia. Amb el moviment de nou intèrprets, Natural order of things se situa entre el joc i el control, entre l’harmonia i el caos. GN|MC reflexionen sobre els fenòmens naturals i traslladen la complexitat de la natura, concebuda com la unió de molts i diversos organismes, a la coreografia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia