Música

música

Fetus publica el seu nou disc, ‘Càntir nou fa aigua fresca’

  • Els membres de Fetus NOEMÍ ELÍAS.
  • VÍDEO: El videoclip de l'últim "single" de Fetus, "Durruti, Macià i Verdaguer", llançat l'1 d'octubre, deu dies abans de la publicació del disc.

El grup empordanès Fetus ha publicat aquest divendres el seu nou disc Càntir nou fa aigua fresca (Bankrobber). Es tracta del cinquè treball de la banda, que es mou entre entre el punk-rock garatger, els sons d’arrel i la cançó de taverna.

Produït per Joan Colomo, el nou àlbum dona continuïtat a Sota, cavall i rei (2021) i La Serra dels Perduts (2022) i inclou un total de 12 temes. Durant els últims tres mesos el grup n’havia anat avançant diversos singles: Homilies de la costa, Filet de pobre, Clam dels ocells i Durruti, Macià i Verdaguer, aquest últim llançat l’1 d’octubre passat. La resta de les cançons del disc són La brigadista, Brevari de terra i sol, Set sous, Aigua fresca, Ahir, L’entresol equidistant, Domini màgic, i El bou i la tramuntana.

La música i les lletres de tot el disc –enregistrat a Sant Celoni, Sant Boi, Barcelona, la Bisbal d’Empordà i Sabadell entre octubre del 2023 i abril del 2024– són obra de Fetus, exceptuant la lletra d’Ahir, on es musica un poema del Josep Carner més primerenc i la lletra de Domini màgic, on s’ha samplejat Joan Vinyoli recitant el poema homònim.

L’estrena de les noves cançons en directe tindrà lloc aquest divendres mateix a la Fira Mediterrània de Manresa, i el 12 de desembre es farà la presentació oficial del disc a Barcelona, a la sala Apolo [2]. Les primeres dates anunciades de la nova gira també inclouen Banyoles, el 18 d’octubre a barraques; Reus el 26 d’octubre en el marc del festival Accents; i Santa Coloma de Farners, el 9 de novembre, entre d’altres.

El grup Fetus està format per Adrià Cortadellas (veu i guitarra elèctrica), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez (bateria), acompanyats sovint per Guillem Caballero (teclats), Ricard Ros (sac de gemecs, whistles), Marta Barbero (violí) i Carles Belda (acordió diatònic).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia