Música

MÚSICA

Steffen Morrison, ‘soul’ de vella escola a La Paloma

Músic del Surinam, excolònia neerlandesa, establert a Amsterdam des dels seus anys de joventut, Steffen Morrison s’ha convertit en un dels principals portadors europeus de la flama del soul de vella escola. “A casa, de petit, hi corrien discos de tota mena, els meus pares eren uns grans aficionats a la música, però els de soul són, definitivament, els que més em van atrapar”, diu Morrison en conversa amb aquest diari. “La passió amb què vivien la música Donny Hathaway, Otis Redding o James Brown, la seva profunda autenticitat, no va deixar-me indiferent”.

Influït per tots aquests artistes, Morrison porta les regnes d’una banda anomenada Band of Brothers (“cuidem molt la música, però també les coreografies”, destaca), que és amb la qual, avui, actuarà a La Paloma de Barcelona convidat pel Festival Mil·lenni (20:30h). “Vull transmetre positivitat i ganes de viure”, afirma quan li preguntem pel nom del seu tercer treball: Legacy. “M’agradaria que, en el futur, quan es parli de mi, es destaqués que vaig intentar unir la gent a través de la música i fer-los oblidar tots els seus problemes”. Haver sabut transmetre la màgia del soul a una nova generació, d’altra banda, també faria molt feliç aquest músic que, a Holanda, va començar a ser popular arran de la seva participació en un d’aquests típics concursos musicals a televisió. “Abans dels algoritmes t’havies d’esforçar per descobrir segons quin tipus d’artistes, però, quan els descobries, se t’obria un món immens”, remarca.

La 26a edició del Mil·lenni va començar divendres passat amb un concert de l’ex-Suede Bernard Butler i, durant els propers mesos, portarà a Barcelona músics com ara Joan as a Police Woman, Tindersticks, Bombino, Villagers, Julia Holter, Roberto Fonseca, Vinicio Capossela i Joan Dausà, que actuarà per partida doble a la Basílica de Santa Maria del Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia