Comunicació

comunicació

Mor als 76 anys la presentadora de televisió Mayra Gómez Kemp

Va conduir el popular programa de TVE ‘Un, dos, tres...’ als anys vuitanta

La mort s’ha produït nou dies després de patir un accident domèstic

La presentadora de televisió, actriu i cantant Mayra Gómez Kemp ha mort aquest diumenge a Madrid als 76 anys, segons han confirmat fonts properes de la família. La mítica presentadora del concurs de RTVE Un, dos, tres... responda otra vez s’havia retirat de la vida pública el 2009 després de li diagnostiquessin un càncer.

La veterana presentadora vivia sola a la seva casa de Mijas, a la província de Màlaga. Fa uns dies, va perdre el coneixement i van passar 18 hores fins que finalment va ser atesa pels serveis d’emergència. Va estar uns dies en observació a l’hospital, on li van fer diverses proves, però finalment li van donar l’alta. No han transcendit les causes de la seva mort.

Nascuda a l’Havana el 14 de febrer de 1948, va fer un periple amb la seva família per Puerto Rico, Veneçuela i Miami, on sent universitària va treballar en una pel·lícula de sèrie B titulada The Death Curse of Tartu. Posteriorment va aterrar a Espanya i va treballar en l ’adaptació al castellà del famós musical The Rocky Horror Picture Show.

El 1976 va fer les primeres aparicions a Un, dos tres..., on va anar guanyant popularitat. Chicho Ibáñez Señador, creador del programa, la va confirmar el 1982 com a presentadora principal, càrrec que va ocupar durant sis anys, fins al 1988. Abans, havia treballat de presentadora en programes com 625 líneas (1978-1979), que li va valer el seu primer premi TP d’Or com a presentadora, i al programa infantil Sabadaba, del 1981 al 1982. Com a presentadora d’Un, dos tres... va guanyar tres premis TP d’Or més.

El 1989 va transmetre les campanades de cap d’any en les emissions en prova d’Antena 3, i posteriorment va treballar en aquesta cadena i en programes de canals autonòmics. També va presentar el programa Viva la gente, d’Antena 3 Radio. Però la seva activitat i popularitat van anar baixant. El 2009 li van diagnosticar un càncer de llengua, i més endavant, un altre de gola. Els va superar tots dos, però des de llavors, només havia fet aparicions esporàdiques en programes de televisió com Deluxe o Sálvame.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia