Cultura popular

Cultura

Mor Agustí Forné, referent periodístic del món casteller a TV3

Va entrar a la Televisió de Catalunya l’any 1989

El periodista de TV3, Agustí Forné López ha mort de forma sobtada, a l’edat de 62 anys, segons ha informat la mateixa cadena, on havia treballat durant 35 anys. Amb un estil propi, proper i un humor molt personal es va anar convertint en la cara visible del món casteller a la cadena a través d’explicar, no només les diades, sinó també els interiorismes de cada colla, sempre amb un to social i molt humà.

Nascut a Tarragona el juliol de 1962, va començar la seva carrera periodística a la Cadena SER, on feia informació esportiva i el seguiment de clubs com el Nàstic o el Reus. En aquells inicis també va ser col·laborador del Diari de Tarragona i el Nou Diari. A partir de 1989 es va incorporar a la Televisió de Catalunya, a la delegació de Tarragona. Va presentar l’edició de Tarragona del Telenotícies Comarques, i durant dues dècades va ser el delegat de la cadena a la demarcació. Però va ser des del món casteller on Forné es va fer més popular, esdevenint un referent comunicatiu del sector. Va cobrir una multitud de diades i va explicar la realitat que vivien les entitats amb reportatges sobre les fites històriques, els orígens o els colors de cada colla, o per altra banda, curiositats com quin és el poble més petit amb una colla castellera o la descoberta d’un model matemàtic que podia fer les pinyes més segures. L’any 2017 va passar a presentar el magazín casteller Quarts de nou. Un programa que s’emetia des del 2005, que va començar al canal 33 i que després va passar a TV3. El seu carisma i sentit de l’humor li va permetre sortir també en programes com APM? i Polònia.

Els últims anys va treballar des de la redacció de Sant Joan Despí, fent aquelles històries més humanes i curioses. La seva última connexió va ser diumenge passat, en la diada de Santa Teresa del Vendrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia