Cinema

CINEMA

Aitana Sánchez-Gijón rebrà el Goya d’honor 2025 a la gala de Granada

L’actriu, amb prop de 40 anys de trajectòria, serà la guardonada més jove, amb només 56 anys

L’artista també va ser la primera presidenta de l’Acadèmia de cinema de l’Estat espanyol

L’actriu Aitana Sánchez-Gijón serà reconeguda amb el Goya d’Honor 2025, un premi a la seva trajectòria que Junta Directiva de l’Acadèmia de Cinema espanyol li entregarà a la gala dels Goya el 8 de febrer al Palau de Congressos de Granada. Sánchez-Gijón porta 40 anys de carrera cinematogràfica (i 45 si es remunta a l’aparició a La Barraca) en els quals ha aconseguit la Concha de Plata a la millor actriu per Volavérunt, de Bigas Luna, i la seva primera nominació als Goya per Madres paralelas, de Pedro Almodóvar. “He nascut gairebé sent actriu i sentir que aquesta trajectòria de vida és vista pels meus companys m’emociona profundament. És una prova d’amor màxima”, ha afirmat, segons recull l’agència ACN. Sánchez-Gijón va ser la primera presidenta de l’Acadèmia de cinema de l’Estat espanyol (entre el 1998 i 2000).

La Junta Directiva de l’Acadèmia ha decidit atorgar aquest premi honorífic a “una actriu molt estimada i respectada pels seus companys i reconeguda pel públic i la crítica des dels seus inicis”. L’actual president, Fernando Méndez-Leite, l’ha descrit com “una actriu completa, seriosa, responsable, competent, propera i que sap atorgar de veritat, sinceritat i profunditat els seus treballs”.

Per a l’actriu, el Goya d’Honor representa “un suport, és sentir-me estimada pels meus companys, que valoren que porto aquí tota la vida, i sentir que formo part d’aquesta gran família del cinema”. L’actriu ha treballat en films de Fernando Fernán-Gómez, Ventura Pons, Pilar Miró, Bigas Luna, Vicente Aranda, Gonzalo Suárez, Jaime Chávarri, Imanol Uribe, Fernando Colomo, Pedro Almodóvar, Adolfo Aristarain, Juan José Campanella, Manolo Gómez Pereira o Patricia Ferreira, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia