Art

art

Empordoneses posa en relació el patrimoni i l’art contemporani

La 15a edició de l’exposició col·lectiva, comissariada per Pilar Farrés i Anna Maria Puig, es titula ‘Llar eterna’ i es pot veure a la sala L’Escorxador de Figueres fins a l’1 de desembre

La 15a edició del projecte artístic Empordoneses posa en relació onze peces patrimonials de diferents èpoques, originàries de diversos jaciments o monuments de l’Alt Empordà i comarques limítrofes, amb deu artistes contemporanis, així com també alumnes de l’Institut de Castelló d’Empúries. L’exposició col·lectiva resultant, Llar eterna, coorganitzada amb el Museu de l’Empordà i comissariada per Pilar Farrés i Anna Maria Puig, mostra fins a l’1 de desembre a la sala L’Escorxador de Figueres les propostes que els artistes actuals han realitzat “amb l’objectiu de buscar un punt de tangència amb la peça patrimonial corresponent”. A més, les peces patrimonials també hi apareixen explicades i documentades per investigadors, historiadors i arqueòlegs, que les coneixen gràcies a les seves recerques. Finalment, també hi intervenen experts que comenten aquests aparellaments historicoartístics.

Els artistes participants a Empordoneses són Isabel Banal, Ester Baulida, Pere Bellès, Jordi Coll, Narcís Costa, Ramon Fort, Jaume Geli, Manel Gràvalos, Assumpció Mateu i Dolors Puigdemont.

Els investigadors que comenten les peces patrimonials són Maria Clua, Joan Frigola, David García Algilaga, Antoni Palomo, Gabriel de Prado, Anna Maria Puig Griessenberger, Rafael Rosillo, Marta Santos, Eva Subias i Joaquim Tremoleda.

Els teòrics que analitzen els emparellaments són Glòria Bosch, Pau Minguet, Maria Pérez Ortega, Enric Tubert i Eva Vàzquez, periodista cultural d’aquest diari.

El pilar d’un habitatge neolític de la Draga de Banyoles; un punyal de caça trobat a la cova del Pastoral, de la Cellera de Ter; unes bales de plom provinents de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, o un mirall ritual de la vil·la romana de Can Ring, a Besalú, són alguns dels elements patrimonials seleccionats per a l’exposició, que es complementa amb diverses activitats paral·leles com ara visites comentades –la propera el 23 de novembre a les 17 h–, una conversa entre el crític d’art Eudald Camps i l’artista Jordi Abelló, el 16 de novembre, i propostes educatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.