Cinema

cinema

Ocine inaugurarà un cinema de 10 sales a Lleida

Se situarà a l’espai dels antics Lauren i serà el primer cine íntegrament ‘premium’ a Catalunya

Una de les tres empreses d’exhibició cinematogràfica més importants de l’Estat, la gironina Ocine, té previst inaugurar abans d’acabar l’any un cinema innovador a Lleida. Tal i com informa l’agència ACN, es tracta del primer cine qualificat Premium de Catalunya, que constarà de 10 sales equipades amb projectors làser, tecnologia de darrera generació i butaques inclinables, segons han indicat des de l’empresa. També disposarà d’una sala adreçada als infants. L’equipament se situarà a l’espai que ocupaven els antics Lauren, a l’Illa de l’oci de la capital del Segrià.

En representació d’Ocine, Jordi Agustí ha destacat que la inauguració del complex cinematogràfic és positiva perquè el cinema “és cultura, fa ciutat i dona vida”. Actualment, Ocine té 28 cinemes, amb 245 pantalles, i es troben a 12 comunitats autònomes. La seva arribada a Lleida es fa amb la voluntat d’oferir una experiència única, amb entreteniment, comoditat i tecnologia d’avantguarda.

Per la seva banda, el CEO de l’empresa, Gabriel Téllez, ha detallat les característiques del nou cinema i ha indicat que és una satisfacció oferir una nova possibilitat d’anar al cinema a la ciutat, amb una oferta de “màxima qualitat”. De fet, ha dit que s’hi ubicarà la “millor tecnologia”, fet que farà que Lleida tingui un cine “que pot competir a escala mundial”. Si bé, a Catalunya hi ha diverses sales Premium, el de Lleida serà el primer cinema amb totes les sales dissenyades així.

En concret, ha explicat que les 10 sales seran innovadores tant en la tecnologia com en el confort. Ha especificat que tots els cinemes que estrenen són únics i singulars, prenen de referència elements i trets d’identitat del lloc on s’ubiquen, i que els caragols és un dels símbols que han pres de Lleida, fent una picada d’ullet a la ciutat.

Menys és més

Téllez ha comentat que s’ha reduït l’aforament de les anteriors sales en benefici de la comoditat. Així, es passarà de 1.779 butaques a 732, ja que són butaques dissenyades per experts que obtenen el màxim espai i comoditat, totalment reclinables i amb reposapeus. S’ha de tenir en compte que les sales s’adaptaran de manera que també puguin acollir altres esdeveniments.

Pel que fa a la imatge i el so, quatre sales tindran tecnologia Dolby Atmos, que és equipament de so immersiu, amb 64 canals únics. Les deu sales tindran projectors làser Christie d’última generació. En aquest apartat, el CEO ha quantificat la inversió en més d’un milió d’euros.

Una de les sales es dedicarà als infants, amb espais de joc, mesures de seguretat i un funcionament particular, perquè les famílies puguin gaudir de l’experiència. A més, ha recordat que les instal·lacions compten amb aparcament propi.

La Paeria ho celebra

Per la seva banda, com continua recollint ACN, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha afirmat que aquest projecte “és un gran regal” per a la ciutat, que cobreix un dèficit que hi havia i amb el qual la Paeria té una vocació de col·laboració perquè la tramitació dels permisos corresponents es pugui agilitzar. Larrosa ha assegurat que la ciutat fa una aposta clara per la cultura, amb diverses propostes vinculades a l’àrea audiovisual. Per això, ha valorat la iniciativa per l’aportació que també fa a la capitalitat cultural de la ciutat. A més, ha dit la proposta que presenta Ocine va més enllà de veure una pel·lícula, “es gaudeix d’una experiència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.