ART
La rescissió d’un servei subcontractat enfronta un sindicat amb el Museu de l’Art Prohibit
La decisió del Museu de l’Art Prohibit de rescindir el contracte amb una de les tres empreses que té subcontractades, Magmacultura, que tenia al seu càrrec l’atenció al visitant tant a l’entrada com a les sales, ha generat malestar en el sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT), que amenaça amb una vaga indefinida pel fet que la rescissió implica, diuen, “desfer-se” dels set treballadors vinculats a Magmacultura.
En un comunicat, l’organització sindical detalla que l’aturada, a la qual volen implicar les altres dues empreses subcontractades (encarregades al seu torn de la seguretat i la botiga), es convoca per tal de reclamar “millores laborals”, i assenyala que “el detonant” de la mesura ha estat la falta de cadires per al personal i una climatització inadequada de les instal·lacions per a les quals no s’havia proveït els treballadors de la indumentària necessària.
Fonts del museu consultades per aquest diari sostenen, al contrari, que “s’ha prescindit” de Magmacultura per “una reformulació de l’organització” del mateix equipament i pel “descontentament amb la qualitat” del servei que oferia aquesta empresa. El museu, fundat per l’empresari i col·leccionista Tatxo Benet a la casa Garriga Nogués, considera que les condicions exigides pel sindicat “estan cobertes”, que tots els treballadors disposaven de roba adequada per dur-la a terme i que s’han respectat en tot moment els descansos estipulats per contracte. A més, recorden que la seva tasca consistia a “fer rondes” per les instal·lacions del museu i no pas mantenir-se en “posicions estàtiques”.
El museu considera que no pot respondre a les reivindicacions dels treballadors sobre condicions de treball un cop desvinculat de l’empresa subcontractada, mentre que SUT opina que això és “irrellevant”, perquè “el conveni estableix l’obligació de subrogar tot el personal”.