cultura

Alaquàs tria l'àngelet que cantarà la carxofa d'enguany

Més d'un miler de persones participen de la votació popular que permet l'elecció de la jove que ha de cantar el motet.

El pati del Castell d'Alaquàs, ha albergat l'acte popular en que participa un bon grapat de persones per a contribuir a l'elecció de la xiqueta que ha de cantar e motet de la carxofa del dia 6 de setembre i del dia 9 del mateix mes.

En aquesta ocasió, de les 36 persones presentades a la preselecció, van resultar elegides Laura Santamans, Susanna Ramos, Laura Martínez, Ariadna Sanz, Cèlia Andreu i Neus Barberà, per posar-se a la consideració de la gran quantitat de públic assistent a l'acte.

Amb el suport de l'orquestra jove de la Unió Musical d'Alaquàs, cada una de les joves seleccionades, van interpretar el motet perquè fos considerada com a elegida per a cantar la Carxofa a la Mare de Déu de l'Olivar i a la del Crist de la Bona Mort.

D'aquesta manera, ha resultat guanyadora d'aquesta tria, la jove Laura Martínez Ruiz, per a la primera i Neus Barberà Salas, per a la segona. Es dóna la circumstància que Neus Barberà, repeteix en el cant de la Carxofa d'enguany.

Un any en que aquesta activitat sacra ha estat guardonada per la Generalitat Valenciana, amb la consideració de ser tinguda com a Bé d'Interés Cultural.

Castell Catedral

Pere Rossell

A partir de les 19 hores del primer dia del mes de setembre, el Castell d'Alaquàs, sembla convertir-se en una Catedral gòtica. El pati d'aquest edifici senyorial, s'omple de persones del poble que se saben protagonistes de l'elecció de l'angelet que cantarà els motets d'aquestes festes. És per això, que tot i que l'orquestra i les xiquetes que han de participar-hi fan una prova de so, no hi ha possibilitat d'intimitat; el iaio que acompanya el net, la mare que porta la seua filla menudeta, els familiars de les joves seleccionades... ocupen les primeres files d'aquesta sala cerimonial, a fi de sentir-se a prop de la seua particular artista sacra.

A poc a poc s'omple el pati, però també les àmplies balconades del primer pis d'aquest monument civil d'Alaquàs. Tot comença a l'hora prevista i les notes del motet es desgranen repetidament mitja dotzena de vegades perquè el públic emeta el seu veredicte. La forta religiositat de les festes valencianes s'hi mostra a aquesta localitat de l'Horta en aquest acte, preludi de fervoroses manifestacions posteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.