Música

música

El Palau de la Música oferirà 21 concerts i 6 extraordinaris

L’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, Staatskapelle Dresden, Teodor Currentzis, noms propis del cicle Palau 100

El Palau de la Música Catalana ha presentat aquest divendres els cicles estrella de la temporada 2025-2026, Palau 100, Palau Òpera i Palau Grans Veus, amb 21 concerts programats i 6 actuacions extraordinàries. El cicle més emblemàtic, el Palau 100, portarà a Barcelona conjunts de referència internacional com l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Staatskapelle Dresden i Budapest Festival Orchestra. Per la sala modernista passaran alguns dels directors del moment com Teodor Currentzis, Simon Rattle, Myung-Whun Chung, Daniele Gatti, Iván Fischer o Zubin Mehta. També les veus de Cecilia Bartoli, Piotr Beczala, Sondra Radvanovsky o Julia Lezhneva.

Com recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el cicle amb els directors, solistes i formacions més destacats del panorama internacional comptarà amb intèrprets com les violinistes Anne-Sophie Mutter i Janine Jansen; els pianistes Yuja Wang i Seong-Jin Cho, i el violoncel·lista Kian Soltani, així com les veus d’Eleonora Buratto, Elina Garanca, Benjamin Bernheim, Michele Pertusi, Benjamin Appl, Jakub Józef Orlínski i Sabine Devielhe.

El Palau 100 també reivindicarà els compositors menys habituals a les grans sales de concerts, com són Anton Bruckner i Jean Sibelius, alhora que mantindrà en la seva programació altres compositors imprescindibles d’aquest cicle, com Ludwig van Beethoven o Piotr Ilitx Txaikovski, entre d’altres.

El cicle, doncs, presentarà un viatge musical “des de la música del Renaixement, amb obres de Giovanni Pierluigi da Palestrina, passant pel Romanticisme, amb Chopin, Schubert, Wagner o Beethoven, fins al segle XX, tot donant veu a Stravinski i Ravel”.

El programa de Palau 100 arrencarà amb la inauguració el 20 d’octubre amb un concert de la violinista Anne-Sophie Mutter actuant en formació de trio juntament amb el pianista Yefim Bronfman i el violoncel·lista Pablo Ferrández. L’endemà, tornarà al Palau Teodor Currentzis amb la seva formació musicAeterna. Seguint la voluntat de plantejar concerts monogràfics dedicats a Beethoven, Philippe Herreweghe dirigirà dos concerts de Simfonies de Beethoven.

El 27 d’octubre serà el torn de la Royal Philharmonic Orchestra de Londres, amb el pianista japonès Mao Fujita, i la direcció de Vasily Petrenko. El retorn d’una orquestra japonesa veurà la llum amb l’Orquestra Filharmònica de Tòquio, que pujarà a l’escenari del Palau el 6 de novembre en un concert que dirigirà el coreà Myung-Whun Chung i que tindrà un dels més reconeguts violinistes de la seva generació, Maxim Vengerov, intèrpret amb una carrera que inclou múltiples gravacions i premis de prestigi.

El 21 de novembre continuaran les grans simfonies amb un dels concerts estrella de la temporada: l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera. Amb el seu titular actual Simon Rattle s’oferirà un programa amb una de les simfonies més populars de Bruckner, la Simfonia núm. 7, en Mi major, WAB 107 i la rapsòdia per a orquestra Taras Bulba de Leoš Janácek.

El 2026 arrencarà amb Yuja Wang, la Mahler Chamber Orchestra i obres de Chopin i Ligeti i amb el prestigiós flautista Emmanuel Pahud amb l’Orquestra Simfònica SWR de Stuttgart. El 17 de febrer arribarà la London Symphony Orchestra i el pianista coreà Seong-Jin Cho amb programa de Chopin i Rakhmàninov i, l’endemà, tornarà un dels directors més prestigiosos dels segles XX i XXI, el mític Zubin Mehta, en aquesta ocasió amb la West-Eastern Divan Orchestra.

En el capítol de retorns també es produirà el retrobament del Palau de la Música amb les formacions de Thomas Hengelbrock, els Balthasar Neumann Chor & Orchester, en aquesta ocasió amb el director Lionel Sow en un concert l’11 de març. Presentaran repertori del renaixentista Giovanni Pierluigi da Palestrina, Sicut cervus, i obres que han seguit aquest corrent estilístic, com és la versió de Johann Sebastian Bach de la ‘Missa sine nomine’ de Palestrina.

El Palau 100 es completarà amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica d’Islàndia i la seva titular, Eva Ollikainen, en concert amb el violoncel·lista Kian Soltani, ‘Les quatre estacions’ de Vivaldi amb Janine Jansen i Camerata Salzburg i el concert de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) amb direcció d’Stephanie Childress i un homenatge a Antoni Gaudí.

Finalment, un dels concerts més esperats serà el 19 de maig amb la Staatskapelle Dresden amb el director Daniele Gatti en un concert amb l’actuació també de l’Orfeó Català. Oferiran el ‘Requiem’ de Verdi acompanyats d’un elenc de veus solistes de primer nivell: la soprano Eleonora Buratto, la mezzosoprano Elina Garanca, el tenor Benjamin Bernheim i el baix Michele Pertusi.

El cicle acabarà amb Iván Fischer, que portarà al Palau la Budapest Festival Orchestra amb un programa Schumann i Wagner.

Sis concerts del Palau Grans Veus

El cicle Palau Grans Veus arrencarà el 13 de novembre amb el baríton Benjamin Appl commemorant el centenari del naixement d’un dels grans referents del lied alemany, Dietrich Fischer-Dieskau, de qui Appl va ser l’últim deixeble.

Una de les intèrprets més destacades del repertori barroc, arribarà el 10 de març. És el cas de la soprano Julia Lezhneva i l’orquestra Il Giardino Armonico, sota la direcció de Giovanni Antonini.

En el terreny dels tenors més destacats, el 13 d’abril Piotr Beczala compartirà escenari amb la pianista Sarah Tysman per interpretar un programa format per àries d’òpera i cançons.

El 21 d’abril, debutarà al Palau la soprano Sondra Radvanovsky, distingida per la potència vocal i profunditat interpretativa. L’11 de maig el contratenor català Xavier Sabata presentarà un programa titulat ‘Furioso: fury, madness and virtuosity of a baroque hero’, acompanyat per l’ensemble Le Concert de l’Hostel Dieu, sota la direcció de Franck-Emmanuel Comte.

El cicle acabarà l’1 de juny amb una de les reconegudes cantants de lied de l’actualitat, la soprano Julia Kleiter, amb el pianista Julius Drake.

Cinquena temporada del Palau Òpera

El cicle Palau Òpera afrontarà enguany la seva cinquena temporada. Serà amb tres concerts i un d’extraordinari. La inauguració serà el 15 d’octubre amb l’òpera poc vista a les sales europees en format concert ‘Il Mitridate Eupatore’ d’Alessandro Scarlatti.

El 9 de novembre arribarà la versió en concert d’’Alcina’ de Georg Friedrich Händel. La prestigiosa formació Ensemble Artaserse, sota la direcció del contratenor Philippe Jaroussky, donarà vida a aquesta obra mestra.

Un dels plats forts d’aquest cicle serà el 25 de novembre amb ‘Orfeo ed Euridice’ de Christoph Willibald Gluck. Aquesta versió de concert tindrà com a gran protagonista la mezzosoprano Cecilia Bartoli, una de les figures principals de l’escena operística internacional, que hi assumirà el rol d’Orfeo.

Finalment, el 15 de febrer acabarà el cicle amb la versió de concert de ‘Giulio Cesare’ de Georg Friedrich Händel, una de les òperes barroques més aclamades. L’orquestra especialitzada en música antiga Il Pomo d’Oro, dirigida pel seu titular, Francesco Corti, donarà vida a aquesta obra.

Segons han explicat des del Palau de la Música, el cost de la part artística dels tres cicles supera els 2,2 milions d’euros. El rang de preus de les entrades es manté respecte a la temporada anterior.

L’Orfeó Català debuta als Estats Units

Sense cap mena de dubte un dels projectes destacats de la temporada vinent serà el debut de l’Orfeó Català amb la primera gira als Estats Units d’Amèrica (EUA). En concert, del 20 al 22 de febrer de 2026, l’Orfeó viatjarà a Los Angeles convidats pel prestigiós director Gustavo Dudamel per debutar amb l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, LA Phil, amb la interpretació de l’exigent i monumental ‘Missa solemnis’ de Beethoven. Participaran com a solistes la soprano Pretty Yende, la mezzosoprano Sarah Saturnino, el tenor Seokjong Baek i el baix Nicholas Brownlee.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]