Cultura

Catalunya Ràdio, km 0

La cadena comença dilluns la temporada amb canvis en totes les franges: Manel Fuentes, Pere Escobar i Sílvia Cóppulo, els pilars del projecte de renovació

Dilluns començarà a rodar la pilota, també, a Catalunya Ràdio, on després d’un estiu de fitxatges, comiats i retorns a casa, ja s’ha tancat la plantilla que tindrà l’objectiu de “rejovenir i modernitzar” l’oferta de la cadena, tal com explica el seu director, Ramon Mateu. Manel Fuentes, al capdavant del nou El matí de Catalunya Ràdio és, segons Mateu, l’exemple més clar de la voluntat de canvi.

L’objectiu de tant ball de cares és, com explica el director de la cadena, “consolidar l’emissora com a referència”, encara que això no tingui correspondència amb el lideratge d’audiències, que és un terme que considera “propi de les cadenes privades” i que apunta que a Catalunya “té un caràcter molt circumstancial”.

La renovació afecta tots els blocs de programació de Catalunya Ràdio, que tindrà com a grans pilars, a banda de Fuentes –que avançarà el seu programa a les 6 h del matí–, Sílvia Cóppulo, que conduirà l’espai El secret a les tardes, i Pere Escobar, que portarà la informació esportiva amb un punt reposat a El club de mitjanit. Els esports, però, també guanyaran protagonisme al vespre amb Òscar Fernández que, juntament amb Kilian Sebrià, conduirà Catalunya vespre, amb una segona hora –de 20 a 21 h– dedicada a l’esport.

Pere Mas ocuparà el forat que deixen els Problemes domèstics de Fuentes amb Tot és molt confús, un espai que defineix com “un radioshow, que es deslligarà una mica de l’actualitat per donar espai a l’entreteniment”. D’altra banda, Xavier Graset continuarà amb el seu Oracle i Gaspar Hernández amb L’ofici de viure, que s’emetrà a les 21 h. També canvia d’horari El cafè de la república, que passarà a les 22 h. Quan Pere Escobar tanqui el seu club, agafaran el relleu La nit dels ignorants i El visitant.

Pocs canvis, al seu torn, pel que fa al cap de setmana, que avançarà l’informatiu del matí a les 8 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.