cultura

Entra en servei la nova Biblioteca Municipal de Banyeres de Mariola

La infraestructura cultural té més de 300 m2 d'acord amb la normativa autonòmica

Des del darrer 24 de novembre es troba en funcionament de manera extraoficial la nova Biblioteca Municipal situada al carrer La Malena, la qual ve a substituir a la fins ara ubicada a la Casa de Cultura d'aquesta població de la comarca de l'Alcoià.

La nova infraestructura cultural posseeix una superfície de més de 300 m2 d'acord amb la normativa que contempla l'adaptació progressiva de les Biblioteques Públiques de poblacions superiors als 5.000 habitants de la Comunitat Valenciana. L'edifici consta de 3 plantes trobant-se a nivell d'entrada de carrer la biblioteca infantil i juvenil, la zona d'accés a internet i una zona específica de lectura de revistes i periòdics. La segona planta és la destinada a la biblioteca d'adults i zona d'estudi i lectura, i per últim, el tercer pis es troba ocupat pel llegat de Mario Brotóns, el Fons Local i altres dependències addicionals. En un futur esta planta acollirà també l'Arxiu Fotogràfic Municipal, l'Arxiu de José María Ferre “Talo” i l'Arxiu del Sindicat del Reg Major.

El seu fons bibliogràfic es xifra actualment en més 21.000 registres després de les dues expurgacions realitzades per a la seua actualització. Entre els principals projectes de futur hi figuren l'ampliació de la introducció de les noves tecnologies per a l'accés dels usuaris, l'augment del personal bibliotecari, així com l'ampliació de l'horari d'obertura per a l'adequació a les necessitats reals dels lectors sense deixar de banda altres com la catalogació i ampliació del Fons Local, la continuació de les campanyes d'animació lectora i el manteniment del compromís que la Biblioteca Pública Municipal de Banyeres de Mariola ha tingut sempre d'oferir als més menuts i joves les lectures i altres materials necessaris per a la seua formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
art

El Museu Víctor Balaguer reobre amb el seu esperit del segle XIX

vilanova i la geltrú

Xavier Graset s’avança a la tarda, a la graella de TV3 del curs vinent

BARCELONA

Xavier Puig dirigirà l’Orfeó Català a partir de la temporada 2025/26

BARCELONA
Cinema

‘Upon Entry’ guanya l’11è premi Pepón Coromina de l’Acadèmia del Cinema

barcelona
cultura

Remodelen el centre d’interpretació de Picasso i posen a exposició el doble d’obres

Gósol

Una mostra de pintura reivindica Manolo García com un artista multidisciplinar

palafrugell
Roger Glover
Històric baixista de Deep Purple

“Es fa dur, imaginar la retirada, ja que... ens encanta tocar!”

Barcelona
cinema

El retorn d’una gran trilogia: blau, blanc i roig

barcelona
mercat d’estiu

Peyu, Corbacho, Toni Moog i Alfred Garcia, a La Santa

santa cristina d’aro