Alcover projecta un centre per a la creació artística al convent de Santa Anna

Les companyies de circ, teatre, dansa, música, poesia i d'altres disciplines artístiques del Camp de Tarragona tindran un espai on poder preparar els seus espectacles i produccions. L'Ajuntament d'Alcover ha dissenyat el convent de les arts, una nova instal·lació que s'habilitarà al convent de Santa Anna, ara en desús. Amb més de 2.000 m² de superfície, l'equipament disposarà d'un espai per a la creació, la investigació, l'estudi i també la reflexió i l'intercanvi d'experiències artístiques. Però la iniciativa va més enllà i també guarda una àrea per als residents amb una seixantena de places i, finalment, una sala que permetrà obrir al públic els espectacles que s'hi assagin.

L'escriptor i tècnic en gestió cultural alcoverenc, Joan Cavallé, ha col·laborat en la redacció del projecte i l'alcalde, Anton Ferré, destacava la importància de la iniciativa perquè «no n'hi ha cap a Catalunya d'aquesta envergadura», i considerava que hi podrien arribar artistes nacionals i també internacionals.

Ara, el consistori ha rebut la notícia que el Ministeri de Foment concedirà una ajuda provinent de l'1% cultural per valor d'1.428.000 euros, diners que serviran primer per a la rehabilitació i restauració del conjunt patrimonial del convent de Santa Anna –que data del segle XVI–. El govern local calcula que executar tot el projecte, en quatre fases, costarà 6.825.000 euros.