Sant Julià reobre la Sala d'Argentona
La festa major d'hivern va servir per obrir de manera provisional l'equipament, després d'estar onze anys tancat per reformar-lo
En la cercavila, la primera de la comarca, hi va haver prop de 100 carruatges i cavalls, que van desfilar pels carrers dels centre del municipi
El famós cor dels esclaus de l'òpera Nabucco, de Giuseppe Verdi, de la mà de l'orquestra Selvatana, van ser les primeres notes que es van sentir a la Sala d'Argentona durant la seva reobertura, dissabte passat, després d'estar onze anys tancada per reformes. Aquest equipament mític va tornar a ser l'escenari de tres espectacles, dos concerts i un ball, en motiu de la festa major d'hivern en honor a Sant Julià.
La primera de les representacions, que va tenir lloc a les cinc de la tarda, va provocar que minuts abans ja hi hagués cues per tal d'accedir al recinte, sobretot de persones grans, que havien viscut els anys de més esplendor de l'espai, que va ser inaugurat l'any 1949.
I és que Argentona tenia ganes de Sala i això es va copsar amb l'èxit de públic que va assistir a les tres primeres funcions: “Avui és un motiu de satisfacció pel poble” opinava Josep Lladó, que va afegir que “és una llàstima que de moment només es pugui obrir de manera puntual, per la festa major”. Lluís Maynou també es va mostrar molt satisfet per la reobertura de La Sala, tot i que va manifestar que “s'ha trigat molt a reformar-la però ja tenia ganes de tornar-hi”. Una altra de les assistents va observar que “no s'assembla gens a l'antic espai” però no va amagar que “està més maca i ben pensada”.
Abans del primer concert, es va poder veure una retrospectiva en diapositives que repassava la història de l'emblemàtic equipament argentoní. En el prolegomen, l'alcalde, Pep Masó, va oferir un parlament en què va definir la Sala com “la Sagrada Família particular d'Argentona”, referint-se, sens dubte, als onze anys que s'ha estat reformant i al pressupost que s'hi ha invertit, que ja ha assolit els set milions d'euros. “És un dia especial perquè Argentona necessita i mereix això”, proclamava l'alcalde, que va assegurar que l'espai “ha de servir per reforçar la identitat local, ser un motor cultural i un punt de trobada ciutadana”. Tot i això, no va ser una inauguració pròpiament dita, ja que encara falta instal·lar-hi mobiliari divers, com ara elements de cortinatge o barres de llum. En aquest sentit, Masó es va mostrar esperançat que la Sala pugui oferir aviat una programació estable “per situar Argentona en el mapa comarcal”.
Amb la renovació, l'espai ha guanyat en singularitats com la situació dels serveis, vestidors i sales en diferents nivells, i el disseny de les grades, que són mòbils i permetran que, a banda de ser un teatre amb capacitat per a 450 espectadors, també es pugui convertir en una gran sala de ball per a gairebé un miler de persones.
Els Tres Tombs
Dins dels actes de la festa major de Sant Julià, diumenge al matí es van celebrar els Tres Tombs d'Argentona, que donen el tret de sortida a aquestes cercaviles a la comarca. En total, prop d'un centenar de cavalls i carruatges van fer les tres voltes de rigor pels carrers més cèntrics de la vila. En passar per la plaça de l'Església van rebre la benedicció, igual que tots els animals que s'hi van acostar.
Gegants, correfocs, maratons de donació de sang, concerts i esports, entre altres, van ser algunes de les activitats que es van fer a Argentona, des de divendres i fins ahir, per celebrar la festa major d'hivern del municipi.