cultura

Fer la guilla a la postguerra

El número 4 de la revista Albe­res dedica les 45 pla­nes del seu dos­sier cen­tral a ana­lit­zar en pro­fun­di­tat els inter­can­vis d'ali­ments raci­o­nats i el tràfic il·legal de pro­duc­tes, d'una banda a l'altra del massís de l'Albera, que van mar­car els anys de la post­guerra. Hi apa­rei­xen tes­ti­mo­nis de pes­ca­dors de l'Albera marítima i d'experts, his­to­ri­a­dors i vila­tans dels pobles que van prac­ti­car el con­tra­ban. També es des­cri­uen els caus que ama­ga­ven els pro­duc­tes d'aquest mer­cat negre.

A més, el dar­rer número de la revista conté una entre­vista amb el filòleg, escrip­tor i peri­o­dista de L'Indépen­dant Ber­nard Rieu, fill d'Arge­lers, al ves­sant nord de l'Albera, i un repor­tatge sobre la casa de men­jars Ca la Maria (Mollet de Pera­lada), que cele­bra 50 anys com a refe­rent gas­tronòmic. La secció de patri­moni tracta els remeis tra­di­ci­o­nals dels mari­ners i l'arqui­tec­tura de Santa Maria d'Arles, i s'hi dedica un ampli repor­tatge al cas­tell de Cabrera de l'Empordà (s. XI).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.