Cultura

Hereu treu pit

L'Ajuntament de Barcelona assumirà amb 10 milions d'euros les retallades que la Generalitat preveu per als principals equipaments culturals de la ciutat

Jordi Hereu: “L'Ajuntament està disposat a fer un esforç que és necessari i assumible”

L'Ajuntament de Barcelona assumirà una part de les retallades de la Generalitat en matèria de cultura. Durant el present exercici, el consistori preveu aportar uns deu milions d'euros per tapar el retrocés del Departament de Cultura en els consorcis dels principals equipaments, com ara el Macba, el Liceu o el MNAC, entre altres. Mascarell va reiterar ahir que la retallada en els centres de pes oscil·larà entre el 15 i el 20%, però no es podrà concretar fins que no estigui enllestit el pressupost de la Generalitat. L'acord no està tancat, però les dues parts s'han compromès a resoldre-ho “immediatament”, en paraules de l'alcalde, Jordi Hereu, que va avançar ahir que exigirà el compromís de Mascarell per compensar l'Ajuntament en els exercicis posteriors. “No volem que la cultura faci un pas enrere, i l'Ajuntament està disposat a fer un esforç que és necessari. Serà a l'entorn de deu milions. És una xifra assumible”, va declarar Hereu.

El conseller de Cultura, al seu torn, va argumentar la falta de concreció d'alguns projectes i el poc temps en el govern perquè l'Ajuntament “no pressioni més del compte”. Pel que fa a equipaments concrets, Mascarell va alertar que el Museu Nacional de Ciències Naturals, que l'Ajuntament preveu inaugurar aviat al Fòrum, “no ha tingut el procés de treball que hauria d'haver tingut”. S'obrirà en el calendari previst, però sense el consorci. “Si està fet, que s'inauguri, però jo he de saber quins costos tindrà i quina estructura”, adverteix. “Prendre acords sense pressupost seria inaudit”, insisteix. Quant al Canòdrom, Mascarell ha repetit que “està mal plantejat”, encaixat en “estructures inexistents” i demana temps per complir (i reformular) l'acord signat la legislatura anterior. Cas similar és el del Dhub, que Mascarell ha qualificat com “una bona plataforma”, tot i que cal clarificar els continguts del centre, que haurà d'implicar també la indústria i l'ensenyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.