cultura

FALSET

L'escola de música de Falset es planteja el seu futur arran de la crisi

La junta reclama que es legalitzi l'entitat per poder demanar ajuts econòmics

L'associació musical Vila de Falset, que fa vint-i-set anys que és al municipi, va tancar el 2010 amb un dèficit de 12.000 euros.

La difícil situació econòmica per la qual passa aquesta entitat prioratina, –amb un total de 450 socis–, posa en dubte la seva continuïtat.

La junta manté converses amb l'Ajuntament, del qual rep una petita subvenció anual, per mirar de buscar solucions i alternatives a una problemàtica, que implicaria legalitzar l'escola de música, que té un centenar d'alumnes, el 15 per cent dels quals procedeixen de diversos punts de la comarca.

La presidenta de l'entitat, Isabel Pérez, diu que “la situació s'ha fet insostenible i calen solucions urgents per poder iniciar el proper curs amb garanties”.

Amb tot, la portaveu de l'entitat musical, assegura que el consistori està fent “tot el possible per buscar un lloc apropiat per reubicar la seu de l'entitat” i per tal de poder adequar l'escola a la normativa, ja que les instal·lacions actuals es troben en una zona verda i això impossibilita que es pugui sol·licitar cap mena d'ajut a la Generalitat.

La presidenta de l'associació musical prioratina explica: “Ens agradaria que es fes municipal, entre altres coses, per poder tirar endavant un projecte inicial, com és arribar a albergar, a més de l'escola de música, també una escola de dansa". També formen part d'aquesta entitat musical, amb més d'un quart de segle al municipi, la Banda Vila de Falset,
–que es nodreix en bona part dels alumnes de l'escola–, la coral Vila de Falset i la banda juvenil Els Prioratins.

Confiant en el suport de les administracions, Isabel Pérez ha assenyalat: “No ens podem deixar perdre tota la feina feta durant tots aquests anys.

Ahir mateix els socis, pares i mares dels alumnes van assistir a una assemblea extraordinària per tractar el tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.