cultura

Diners per a les coves

La Diputació i el Consell Comarcal del Pla de l'Estany han signat un conveni de col·laboració per al finançament del recinte de la coves de Serinyà. L'ens provincial hi posarà 20.000 euros cada any el 2011, el 2012 i el 2013. És una quantitat inferior a la que la Diputació havia aportat els anys anteriors (28.000 euros anuals) a causa de les restriccions econòmiques, però serà suficient perquè el Consell Comarcal –institució que gestiona el recinte– es replantegi els horaris d'obertura, que aviat s'ampliaran durant les èpoques de més afluència de visitants, segons ha anunciat el president de l'ens, Jordi Xargay.

L'estiu de l'any passat el Consell Comarcal va decidir mantenir tancades les instal·lacions de dilluns a divendres, excepte en el cas de visites escolars concertades prèviament. Els caps de setmana, però, han continuat funcionant amb normalitat. L'equip de govern del Consell (CiU i el PSC) va argumentar en aquell moment que la mesura s'havia d'aplicar perquè no hi ha prou recursos. La restricció va provocar les queixes d'ERC. El conseller comarcal republicà i alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, va dir que comprenia que calia retallar despeses, però va reclamar que es busquessin alternatives a aquella restricció dels horaris. El 2009 per les coves hi van passar 11.450 persones, entre les quals hi havia 4.700 escolars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.