cultura

sant jordi 2011 / penedès

Autors locals signaran llibres a Vilafranca per Sant Jordi

Els autors estaran en un envelat a la rambla Nostra Senyora de Vilafranca entre les dotze i les dues

Unes banderoles amb poemes guarneixen la rambla amb motiu de la diada de Sant Jordi

L'Ajuntament vol reconèixer la feina feta pels autors locals

Fèlix Villagrasa, Gabriel Lacruz, Joan Solé Bordes, Santi Borrell, Ramon Grau Vallés, Ramon-Bernat Mestres, David Monteagudo, Eva Sans, Berta Jardí, Xavier Inglada, Josep Mata i Pedro Cuesta són els autors penedesencs que, de moment, han confirmat la seva presència a la Rambla de Nostra Senyora de Vilafranca la diada de Sant Jordi per signar i dedicar llibres als seus lectors. L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca ha convidat més de vint autors locals i de la comarca a signar llibres durant la jornada de dissabte per intentar dinamitzar la rambla amb motiu de la festa del llibre i la rosa. Els autors estaran en un envelat que l'Ajuntament instal·larà al costat de les parades de llibres i roses que habitualment s'hi ubiquen, i signaran llibres entre les dotze del migdia i les dues de la tarda. La iniciativa encetada per l'àrea de Cultura vol ser un reconeixement a la feina feta per part dels autors penedesencs que durant el 2010 i els primers mesos del 2011 han publicat les seves obres, enriquint el nivell creatiu i cultural de la vila.

A Vilanova i la Geltrú, el punt neuràlgic de la jornada de dissabte serà la Rambla Principal, on es reuniran les parades de llibreries, entitats i floristes per vendre llibres i roses. La poesia i els poetes locals seran aquest any part protagonista d'aquesta celebració, gràcies a unes banderoles que es col·locaran al llarg de la rambla vilanovina, en què hi haurà escrits poemes d'autors que han nascut o resideixen a la ciutat. Les banderoles porten escrits poemes d'autors com ara Jorge Brotons, Raquel Casas, Teresa Costa-Gramunt, Cristina Grisolía, Dolors Juan, Joan Martorell, Heribert Masana, Francesc Pasqual, Pere Tàpias i Ruben Garcia. La biblioteca Joan Oliva ha celebrat aquests dies tallers infantils al voltant de la llegenda del cavaller i del drac, dedicant l'activitat de l'Hora del Conte als personatges de la llegenda. A més, durant aquests dies acull l'exposició El triangle de mil·lènium i organitza el Primer Concurs de Relats Negroliva, amb convocatòria oberta fins al dia 16 de maig.

La biblioteca Armand Cardona Torrandell celebra aquests dies el Segon Concurs infantil de Punts de Llibre i acull l'exposició Territoris fantàstics de la literatura infantil i juvenil. Altres activitats són la presentació, demà divendres, del llibre País de llops, de Xavier Vernetta, i l'Hora del Conte, en llenguatge de signes, amb el títol El sol fa tard, de Susanna Peix i Anna Llenas.

D'altra banda, el Museu Víctor Balaguer organitza, com cada any, una jornada de portes obertes coincidint amb la celebració de Sant Jordi. Així, el dissabte 23 d'abril el museu estarà obert des de les onze del matí fins a les dues de la tarda, i de les cinc a les set del vespre.

El Sant Jordi més casteller

Amb motiu de la festivitat de Sant Jordi la nova colla Jove Xiquets de Vilafranca farà la presentació oficial a la plaça de la Vila de la capital de l'Alt Penedès. L'actuació serà a dos quarts de set de la tarda. Els membres de la nova colla han fet una crida a tots els vilafranquins perquè participin d'aquest acte. La Jove Xiquets de Vilafranca va fer la primera sortida de la temporada diumenge 17 d'abril, per participar en la segona edició de la cursa la Gran Follada d'Igualada. En aquesta ocasió, la nova colla va fer el primer 4 de 6, però asseguren que “finen amunt”.

Mercè Foradada, premiada per l'última novel·la

L'escriptora vilanovina Mercè Foradada rebrà dissabte dia 30 el guardó del premi Sebastià Juan Arbó, convocat per l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, per la seva novel·la Bruixes.

Marxa nòrdica a Vilanova

La regidoria de Desenvolupament Local i Promoció de Vilanova ha programat diferents rutes per donar a conèixer la ciutat durant aquesta setmana santa. El programa inclou una ruta de marxa nòrdica urbana que es farà dissabte, coincidint amb la diada de Sant Jordi, i que sortirà de l'oficina de turisme de Ribes Roges a les 10 del matí. A més, demà entre les cinc i les set de la tarda es pot fer la ruta del Llegat dels americanos, i dissabte a la mateixa hora es podrà visitar el Passeig Modernista, fent la inscripció un dia abans de la sortida a les oficines de turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.