cultura

la vida social

Inauguren la 29a Fira de Primavera de Campllong, tot un referent del sector

Malgrat l'actual context de crisi, la fira de Campllong manté el nombre d'expositors i activitats, i hi destina prop de 40.000 metres quadrats

El delegat del govern, Eudald Casadesús, i l'alcalde de Campllong, Lluís Freixas, van inaugurar ahir la vint-i-novena edició de la Fira de Primavera de Campllong.

Tots dos van coincidir a destacar el fet que “un poble tan petit” tingui una vocació “tan ambiciosa d'organitzar una fira referencial del sector”, en paraules de Casadesús, i que aquest “petit poble gran d'esperit pugui cada any fer una fira d'una gran ciutat”, va manifestar Freixas.

Per la seva banda, Eudald Casadesús hi va afegir que la fira de Campllong sap “combinar perfectament el passat ramader i sectorial amb el futur”, i va elogiar a continuació un sector, l'agrícola i ramader, que es mostra convençut que “continuarà evolucionant com fins ara”.

A banda dels agraïments a voluntaris, col·laboradors i comerciants, l'alcalde del consistori va destacar amb orgull que “un 50% de la gent que visita la fira repeteix”. Així, va instar que l'any que ve tornin per celebrar tots plegats la trentena fira.

La Fira Comarcal de Primavera és un referent en el sector agrícola industrial i comercial. Amb un recinte total que ocupa 40.000 metres quadrats, la mostra d'aquest any té en la vela comercial una trentena d'expositors de diferents sectors: alimentació, serveis, industrial, tecnologia, etc.

Paral·lelament a la fira comercial multisectorial, durant tot el cap de setmana el visitant pot descobrir com treballaven els avantpassats en la mostra d'oficis artesans i observar de prop els estris antics del camp que utilitzaven els campllonguesos en el passat. El visitant també pot conèixer una gran varietat d'animals de pagès a la mostra de bestiar.

Si el temps ho permet, ningú no dubta que enguany, com en les darreres edicions, es pugui arribar a la xifra de 30.000 visitants.

LA FRASE

Campllong és un poble petit però amb una vocació de fer una fira referencial
Eudald Casadesús
Delegat del govern
Som capaços de fer una fira de gran ciutat en un petit poble de gran esperit
Lluís Freixas
alcalde de campllong

LA XIFRA

30.000
visitants, segons les previsions, són els que s'esperen en aquesta edició de la Fira Comarcal de Primavera.

I avui encara hi ha més activitats

Després del concurs morfològic de burro català i del concurs de paletes, i de la dissetena tractorada de tractors antics, entre altres, avui la jornada es presenta farcida d'activitats. El concurs estel·lar, perquè es du a terme des de la primera edició de la fira, és el morfològic de vaques de raça frisona. Hi haurà també com a plats forts exhibicions de gos d'atura català i de treballs de pagès. Curses de ponis, el campionat d'habilitat amb tractors o el de munyir a mà completaran la jornada. Pel que fa a curiositats, una de les principals atraccions és La Queca de Cracòvia, una ovella xisqueta, popular perquè és la mascota de Puyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.