cultura

El Consell Valencià de Cultura recolza la declaració BIC del Parc Cultural de l'Aigua

El projecte compta a més amb el suport de la Universitat d'Alacant i la UNESCO

El ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), el primer que se celebra després de la incorporació dels nous membres, ha aprovat la sol·licitud de declaració BIC (Bé d'Interés Cultural) del Parc Cultural de l'Aigua de Banyeres de Mariola, al que qualifica com un «projecte consolidat de gran magnitud i mostra de la indústria paperera dels segles XVIII al XX al curs alt del riu Vinalopó, que està constituït per tota una xarxa hidràulica conformada per assuts, sèquies i molins, entre altres elements de gran valor històric».

L'òrgan consultiu valencià, ha destacat la «singularitat i els valors patrimonials» d'aquest conjunt arquitectònic, demanant que es puga rehabilitar d'acord amb les «característiques originals del conjunt».

El recolzament per a la declaració BIC del Parc Cultural de l'Aigua per part del Consell Valencià de Cultura constitueix un dels passos essencials per a la protecció d'elements hidràulics com assuts i sèquies que un projecte del Ministeri de Medi Ambient pretén eliminar. A banda del CVC, l'Ajuntament de Banyeres ja compta amb l'informe favorable de la Universitat d'Alacant junt al recolzament del Consell Internacional de Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS), dependent de la UNESCO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.