cultura

Torna a ser internacional

El Festival de Vídeo i Arts Digitals (VAD) recupera part de la seva identitat

El Fes­ti­val Inter­na­ci­o­nal de Vídeo i Arts Digi­tals de Girona (VAD), que enguany cele­bra la seva novena edició (de dijous, al 15 d'octu­bre), recu­pera la seva con­dició d'inter­na­ci­o­nal, després d'una edició, la de l'any pas­sat, en què el rigor pres­su­pos­tari va obli­gar a fer renúncies dolo­ro­ses. La fun­da­dora, direc­tora i prin­ci­pal pro­mo­tora del fes­ti­val, Núria Font, va fer ahir la pre­sen­tació de la mos­tra, jun­ta­ment amb l'alcalde de Girona, Car­les Puig­de­mont, i la direc­tora de la Casa de Cul­tura, Natàlia Molero, que alberga l'expo­sició i el cen­tre d'ope­ra­ci­ons del fes­ti­val. Tor­nar a obrir les por­tes ha estat gra­ti­fi­cant per a l'orga­nit­zació, però això ha com­por­tat un aug­ment en la càrrega de feina. Font va anun­ciar ahir que s'han rebut fins a 500 pro­pos­tes, de les quals s'han selec­ci­o­nat 50, 42 vídeos i 8 ins­tal·laci­ons, algu­nes de les quals interac­ti­ves. Totes les obres es podran veure en l'expo­sició ins­tal·lada a la Casa de Cul­tura, fins el 15 d'octu­bre, i aspi­ren als pre­mis Metrópolis, Fun­dació Fita i VAD Inter­na­ci­o­nal.

L'equip del VAD ha deci­dit en aquesta edició inter­ve­nir no només en l'orga­nit­zació, sinó també en l'àmbit artístic de manera que Núria Font i Eloi Madu­ell jun­ta­ment amb Toni Mira i Santi Vila­nova han creat l'obra de map­ping (pro­jecció de vídeo adap­tada sobre una superfície no con­ven­ci­o­nal) Habi­tat, que es pro­jec­tarà a la façana de la Casa Masó per la banda del riu Onyar, de manera que aquesta es podrà veure des dels esta­bli­ments Vola i Volta i Lizar­ran, a més de des de la banda nord-oest de la plaça de la Inde­pendència. Es tracta d'un espec­ta­cle de música, llum, dansa i imat­ges, del qual està pre­vist que es facin dues ses­si­ons el 7 d'octu­bre (21h i 23h), tot i que en podrien ser tres, en funció de l'afluència de públic. Aquest espec­ta­cle i l'accés a l'expo­sició són gratuïts, així com també l'accés a l'acte d'i-nau­gu­ració del fes­ti­val, amb la pre­sen­tació d'un extracte de l'espec­ta­cle Piro­uette en re menor (dijous, 20 h a la Casa de Cul­tura), i a la pro­jecció del docu­men­tal El ritmo de la tierra, de Dorothée Med­dens (diven­dres, 19 h, també a la Casa de Cul­tura). També forma part del pro­grama la taula rodona Xarx@​cracia, nous para­dig­mes de par­ti­ci­pació ciu­ta­dana en xarxa, orga­nit­zada per LABFàbrica de Celrà.

Les Nits Digi­tals s'han vist reduïdes a una sola, en aquest cas dis­sabte vinent (21h), al cen­tre cul­tu­ral La Mercè, i en el marc del fes­ti­val Tem­po­rada Alta, es podrà veure l'espec­ta­cle Sto­cos, de Pablo Pala­cio i Muriel Romero. La peça, que forma part d'una tri­lo­gia, es desen­vo­lupa a l'espai inte­rior d'una ins­tal·lació d'alta­veus que envol­ten el públic i l'esce­nari, en què els objec­tes sonors es des­pla­cen i trans­for­men, seguint tra­jectòries espa­ci­als en funció del movi­ment dels balla­rins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.