cultura

Dénia celebra l'any Valor amb actes culturals

La Casa de la Cultura alberga les exposicions fetes per l'Acadèmia Valenciana d ela Llengua

La regidora de Cultura, Pepa Font, ha presentat els actes que tindran lloc a Dénia amb motiu de la celebració de l'Any Enric Valor, organitzats per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Sota el nom “Uns pobles de Rondalla” l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha posat en marxa un projecte en què han participat 12 localitats valencianes, entre elles Dénia. Aquests actes que commemoren els 100 anys del naixement del narrador valencià, se celebraran en la Casa Municipal de Cultura de Dénia amb la finalitat, de donar a conéixer tot el seu treball, ja que està considerat, com el patriarca de les lletres valencianes per haver deixat una obra lingüística i literària molt important en este panorama.

Així, del 7 al 12 de novembre, es podrà visitar l´exposició itinerant “Enric Valor. El valor dels paraules”, en el vestíbul de la primera planta de la Casa de Cultura. Una exposició que ha recorregut 109 poblacions i és la més important i més completa de totes les que fins ara s´havien fet sobre la figura d´Enric Valor.

D'altra banda, seguint la programació del contacontes que tenen lloc cada setmana en la biblioteca, el dimecres 9 de novembre, a les 17.30 hores s'interpretaran obres de Valor de la mà de Llorenç Giménez i Carles Cano.

Així mateix, el dijous 10 de novembre, a les 20 hores, s'oferirà una conferència sota el títol “La Marina, una comarca de rondalles”. Honorat Ros, membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, serà l'encarregat de realitzar esta conferència que s'ha preparat exclusivament per a Dénia i que, a més, servirà per a posar el punt final als actes celebrats en la localitat.

No obstant això, l'Any Enric Valor es completa amb la publicació del catàleg de l'exposició, una unitat didàctica per a Educació Secundària i Batxillerat, un còmic dirigit a alumnes de Primària, una auca i un llibre de Josep Climent titulat “Enric Valor. Estudi i compromís per la llengua”, així com un CD que arreplega tot el treball periodístic de l¡autor de Castalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.