L'Espluga descarta traslladar la biblioteca a la capella del Santíssim

El govern diu que no té prou espai i l'Ajuntament no presenta el projecte

«No encaixa amb els requeriments de la Central de Biblioteques.» Així de clar s'expressava l'alcalde, David Rovira, que deia que el projecte que s'havia dissenyat per traslladar la biblioteca municipal a la capella del Santíssim de l'església Nova no respon a les necessitats reals del municipi segons el nombre d'habitants que té actualment. L'espai seria insuficient, com de fet també ho és l'espai que ocupa ara a la primera planta de l'Antic Hospital, on ja s'han fet totes les reformes que es podien fer per adequar-ho al màxim possible.

Rovira deia que ara caldrà modificar el projecte i per això no descartava seguir mantenint a la capella del Santíssim la biblioteca municipal però sense habilitar-hi l'arxiu municipal, com estava programat inicialment, ja que aquest «és un edifici cèntric i a més ja està construït, amb la qual cosa ens estalviaríem diners». Rovira deia això conscient també que ara el consistori no té cap altre espai disponible per traslladar-hi la biblioteca.

El projecte, doncs, queda aparcat però no oblidat, encara que la Generalitat no preveu tornar a formular cap pla de biblioteques fins d'aquí a uns anys.

Per la seva banda, el grup d'ERC creu que l'equip de govern no s'ha esforçat prou i que «s'ha fet marxa enrere com en tants altres projectes», com per exemple el pavelló o l'aparcament subterrani perquè «té altres prioritats» i conclou que es tracta simplement d'una «decisió política».

Mentrestant, la biblioteca municipal seguirà al mateix lloc, on, a més, Rovira reconeixia les deficiències del local, que té moltes barreres arquitectòniques i on, per exemple, és impossible, per falta d'espai, col·locar-hi un ascensor per als usuaris amb mobilitat reduïda.