cultura

Sant Hilari celebra el viacrucis però treu el Sant Sopar

S'ha decidit eliminar activitats com a mesura d'estalvi, i es farà una macropanera per recaptar diners

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm no té clar que arribin totes les subvencions que es preveuen per als actes del viacrucis, que té un pressupost de 33.000 euros, i per això ha adoptat alguna mesura “de prudència”, com ara eliminar el Sant Sopar. Se celebrava des de fa sis anys cada dijous sant i tenia un cost d'uns 5.000 euros. “Ens hem curat en salut i eliminem l'escena del Sant Sopar”, explicava ahir el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Albert Santaugini.

El regidor explica, però, que l'essència del viacrucis continua com sempre, i que l'aportació de l'Ajuntament (una subvenció de 12.000 euros) és la mateixa de cada any. “És la festa més important que tenim i a l'Ajuntament no hem retallat ni un euro de subvenció, sinó que n'hem incrementat la promoció“, explica Santaugini. També afegeix que hi haurà més activitats. Això sí, algunes de pagament (les visites guiades) i altres que es fan gràcies a la col·laboració desinteressada de gent del municipi. Un exemple, i novetat d'aquest any, és la “macropanera” en què tots els comerços i empreses han fet aportacions, i que inclou des de nits d'hotel fins a entrades per veure el Barça. La panera té més de cent productes, i servirà per recaptar fons per al viacrucis. Els números es venen tot el mes i el sorteig es farà a final de mes. El viacrucis es representa divendres a les 9 del vespre. Els horaris i les activitats es poden consultar al web Viacrucisvivent.cat.

LA XIFRA

5.000
euros és el cost
que tenia l'escena del Sant Sopar, que es feia el dijous sant i que ara s'ha suprimit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.