cultura

Crítica

pop-rock

Àgora pop

En un temps d'audiències cada cop més fragmentades, les bandes han de reinventar-se per trobar el seu nínxol de mercat. En aquesta línia treballen Mine!, el quartet guanyador del Sona 9 del 2009. El grup està immers en l'elaboració de les cançons del seu pròxim LP, i per acabar d'arrodonir-les han realitzat una experiència inèdita batejada com a PreMine!: quatre sessions obertes a la Casa Orlandai de Sarrià –la darrera, el divendres passat– en què han presentat material inèdit i han demanat el parer del públic, erigit per un dia en exigent productor.

Així, va quedar clar que a l'inici de Hankibar era millor tocar la bateria amb les masses i aparcar les baquetes; que potser a Senyora hi havia molt la, la, la i na, na, na i massa poca lletra; i que el solo de guitarra a quatre mans d'Els meus deutes recordava una mica a Extremoduro. D'entre les més aclamades, Pebrot o La fi del món, una mena de relat de ciència-ficció de sonoritat surfera que sembla inspirat en La guerra dels mons, d'Orwell. La sessió va comptar amb Pere Jou, cantant de 4rt 1a, amb qui Mine! va interpretar un tema d'aquesta formació, Els dracs no mengen vegetals, en clau de latin punk. Jou, que serà el productor oficial del disc, va prendre bona nota de les aportacions d'una audiència compromesa, que fins i tot va atrevir-se a elaborar col·lectivament una lletra –emulant el joc de la frase maleïda– que els Mine! van interpretar en una lluïda improvisació.

Mine!
Casa Orlandai (Barcelona) 18 de maig


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.