cultura

Plana major del cinema català

El Fic-cat (Festival Internacional de Cinema en Català) es fa gran i incorpora llargmetratges a concurs

Hi competiran els directors Ventura Pons, Miguel Puertas, Ramon Térmens i Robert Bellsolà

Que un festival de cinema de trajectòria curta, però ascendent, aconsegueixi arribar a la seva cinquena edició, en plena crisi econòmica, és una bona notícia. Però si, a més de sobreviure, es fa gran, encara té més mèrit. És el cas del Festival Internacional de Cinema en Català Fic-Cat, que arrencarà aquest dimecres a Roda de Berà (Tarragonès), i que passa de ser un concurs de curtmetratges a incorporar també llargmetratges. El seu director, Antoni Barrero. destaca que el Fic-Cat “és l'únic festival de cinema que exhibeix, promociona i premia les produccions fetes en llengua catalana”. Enguany també creix en dies de concurs (en seran cinc), en premis (es lliuraran més de 9.000 euros) i en espais (a més del Casino Municipal també hi haurà projeccions al centre la Roca Foradada).

Entre demà i diumenge passarà per Roda de Berà la plana major del cinema català: els actors Lluís Soler, Assumpta Serna, Amparo Moreno, Sílvia Aranda, Francesc Pagès, Santi Millán i Estel Solé, entre molts d'altres; i els guionistes i directors dels cinc llargmetratges seleccionats a concurs: Ramon Térmens, amb el drama Catalunya Über Alles!; Ventura Pons, amb Any de gràcia; Carles Torras, amb Open 24h; Robert Bellsolà, amb la comèdia Passi el que passi, i Miguel Puertas, que estrenarà el film Atrapats. També s'han seleccionat quinze curtmetratges, set documentals, nou videoclips, sis produccions de centres educatius i quatre produccions tarragonines. El jurat està presidit per l'actriu Montserrat Carulla. Durant la gala inaugural, que conduirà el periodista Albert Om, s'entregarà el premi honorífic a l'actriu Mercè Sampietro, “per la seva aportació interpretativa en català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.