cultura

Tres-centes persones assagen “La llegenda de Sant Jordi, el drac i la princesa” a Banyeres

Actors i actrius de totes les edats hi participen d'aquesta representació triennal

Els preparatius per a la representació triennal de la “Llegenda”, a Banyeres de Mariola, entren en la seua recta final. A menys d'un mes de la representació els assaigs setmanals reuneixen adults i menuts que donaran vida a la gent del poble medieval on transcorre aquest singular espectacle.

Enguany s'ha marcat un nou rècord de participants en superar la xifra de 200 actors. A aquest nombrós grup caldrà afegir en la posada en escena altres grups que ja estan preparant-se com la colla de dimonis, els dolçainers, una banda de música en directe i altres col·laboradors necessaris però invisibles com muntadors, maquilladores, modistes i d'altres.

Els assaigs tenen lloc al Maset dels Estudiants que compta amb grans espais per a poder donar cabuda als moviments dels participants que en l'espai escènic real són espectaculars però complexos. La tasca és coordinada pel director, Jordi Garcia, que se n'encarrega des de l'any 2000.

Atres actors que tenen un paper principal (princesa, reis, donzelles, narradors....) assagen des del passat mes de gener coordinats per Juanjo Garcia.

Recentment també s'ha realitzat la campanya de promoció a les escoles de nivell infantil del poble, amb l'entusiasta participació de xiquets i xiquetes.

La posada en escena tindrà lloc el dissabte 14 de juliol a l'aire lliure en l'entorn natural del Parc de Villa Rosario a les 23 h, dins de tot un cap de setmana de mercat medieval que celebra la festivitat de La Malena, patrona de Banyeres de Mariola. La “Llegenda” és el muntatge teatral no professional més gran del País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona