cultura

Morella urgix ajudes per a rehabilitar el tram de muralla de la Porta Ferrisa

El consistori enviarà junt amb la petició d'ajuda econòmica, tots els informes relatius a l'estat del patrimoni, per a poder aconseguir finançament per a dur a terme les obres

El Ple de Morella va aprovar per unanimitat la petició d'ajudes al Ministeri de Cultura i a la Conselleria de Cultura, per a rehabilitar el tram de muralla que va des de la Porta Ferrisa a la Torre del Pantó, hagut compte que el passat 28 d'agost, es va produir un despreniment d'uns deu metres del llenç de la muralla i, ambdós grups polítics van coincidir en que l'actuació de reparació s'ha de realitzar amb càrrec a altres administracions. Per això, les dues mocions al respecte, una de cada grup municipal, es van aprovar amb els onze vots emesos.

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, destacava que “quan es produïx un fet com este despreniment, hem d'unir esforços per a aconseguir finançament, perquè el cost no recaiga directament en els veïns i veïnes de Morella”. A més, va agrair el canvi d'actitud del grup popular, respecte als comunicats emesos els dies posteriors al succés i, que s'unisquen als arguments esgrimits per la regidora de cultura.

Precisament, aquesta edila, Maria Rallo, va ser l'encarregada de defendre la moció de l'equip de govern i, recordava que “el passat mes de gener ja es va enviar un informe a la Conselleria de Cultura alertant de l'estat del tram de muralla entre la Porta Ferrisa i la Torre del Pantó i, sol·licitant una intervenció urgent davant del risc d'afonament”. A més, indicava que una vegada que es va produir la caiguda de la muralla, el consistori va informar immediatament al propietari de l'immoble, el Ministeri de Cultura, i al màxim garant del patrimoni valencià, la Conselleria de Cultura. Amb aquesta petició d'ajuda econòmica, s'adjuntaran els informes elaborats pels tècnics. L'objectiu és poder mantindre una reunió amb el Ministeri, per a aconseguir la declaració d'emergència i poder obtindre els fons per a la rehabilitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.