cultura

L'edifici Lluís Vives d'Ontinyent esdevé Aula-Museu de la II República

El Rector de la Universitat de València adverteix del “canvi subtil” de model universitari i defensa l'ensenyament públic en l'obertura del curs acadèmic a la ciutat

L'edifici Lluís Vives d'Ontinyent, construït durat la II República espanyola, acull un Aula-Museu dedicada a l'escola durant aquest període històric. Un espai ple d'elements autèntics de l'època, amb taules i cadires de mestres, pupitres i banquets, recuperats al seu dia pel Departament d'Educació de l'Ajuntament d'Ontinyent, i completats amb una exposició de materials originals d'escriptura i quaderns, una pissarra i una al·legoria de la República, així com continguts sobre l'educació de les xiquetes a l'època i exemplars de premsa originals d'aquells anys.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, expressava el seu “agraïment i millors desitjos” perquè l'aula museu “es continue enriquint amb noves donacions, i que siga un exemple viu de la recuperació i manteniment del nostre patrimoni i memòria”.

D'altra banda, ha ratificat la “irreversibilitat” del nou aulari d'Ontinyent malgrat les retallades educatives del Consell. Morcillo, que inaugurava el Curs Acadèmic 2012-2013 de la UV a Ontinyent, aclaria així qualsevol dubte al voltant d'unes obres que ja estan licitades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.