El nombre de vots per a Tarragona en el web de les ciutats candidates augmenta un 340%
La ciutat ha rebut més de 109.000 vots, dels més d'1,8 milions que s'han registrat en aquest portal d'internet
Tarragona ha començat a escalar posicions en el rànquing i, si al gener es trobava a la cua pel que fa a quantitat de vots de suport rebuts a través del web de les ciutats candidates (www.candidatecities.com), a hores d'ara ja s'ha situat per damunt de ciutats com Segòvia, Alcalá de Henares, Sant Sebastià, Conca, Pamplona i Múrcia. Del total de vots emesos fins al dia d'ahir, (1.829.852) 109.684 han estat per a Tarragona. Representa un 6% dels vots.
Malgrat això, encara hi ha algunes candidatures que superen, de molt, Tarragona. Si es pren com a barem aquesta web, les tres candidatures favorites són Santander (amb el 18,21% de vots), Oviedo i Càceres.
La regidora de Patrimoni de Tarragona, Rosa Rossell, recorda que aquest web està creat per iniciativa privada i no té valor oficial i que, en ocasions anteriors, les ciutats que havien obtingut més vots no han estat finalment les escollides. Aquest és el cas de Liverpool, que va ser Capital Europea de la Cultura el 2008 i que no era la favorita en aquest portal d'internet.
Web a banda, Tarragona 2016 té a hores d'ara el suport unànime del Parlament de Catalunya, el de més de 480 ajuntaments catalans, 170 entitats adherides i 6.000 adhesions individuals, que es poden formalitzar a través de la pàgina web oficial: www.tarragona2016.org. «El 82% de la població catalana, a més del Parlament, dóna suport a Tarragona 2016», destaca Joan Cavallé, coordinador de la candidatura.
Cronòmetre en marxa
El cronòmetre està a punt de fer el compte enrere. A finals d'enguany el Ministeri de Cultura publicarà la convocatòria i la presentació oficial de les candidatures tindrà lloc deu mesos després, o sigui, com a molt a l'octubre del 2010. Serà quan cada ciutat haurà de presentar el seu projecte, en el qual es detallaran els continguts culturals que es proposen pel 2016.Després, un jurat de selecció, format per 6 experts espanyols i 7 d'europeus, farà passar un primer sedàs i seleccionarà un grup de ciutats finalistes. I a començament del 2012 el Consell de Ministres de la Unió Europea farà el nomenament oficial de les dues ciutats que seran Capital Europea de la Cultura l'any 2016 (una d'espanyola i una altra de polonesa).