cultura

Banyeres acollirà la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni

Aquestes trobades disposen de l'adhesió de 50 països

Banyeres de Mariola acollirà el proper 26 d'octubre, a partir de les 11 hores, la celebració a la província d'Alacant de les Jornades Europees de Patrimoni que enguany discorreran sota la temàtica de “l'Arquitectura tradicional i paisatge” amb la finalitat de desenvolupar la sensibilització cap al patrimoni cultural dels pobles. Aquestes jornades són una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea, les quals vénen celebrant-se des de l'any 1999 i compten amb l'adhesió de 50 països europeus.

La jornada constarà d'una visita a la Ruta dels Molins per tal de conèixer els diversos elements constitutius de l'arquitectura de l'aigua tals com assuts, sèquies, molins de paper o basses de decantació, completant-se amb la realització de visites complementàries al Molí Fariner de Daniel Vilanova i al Museu Valencià del Paper.

Per a Ramón Albero, regidor de Patrimoni, «aquesta és una magnífica oportunitat de donar a conèixer el nostre patrimoni a nivell nacional i europeu, i en especial, el futur Parc Cultural de l'Aigua. A més, esta jornada també suposarà un nou impuls per a aconseguir la declaració de B.I.C. del parc cultural que està tramitant-se en la Conselleria de Cultura».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.