cultura

L'Ajuntament de l'Alcúdia regala 1.200 llibres als escolars

Cada alumne d'infantil i primària escolaritzat a l'Alcúdia ha rebut un exemplar de regal per a commemorar el Dia del Llibre

L'ajuntament de l'Alcúdia, fidel a la seua intenció de donar prioritat a la cultura i l'educació i molt especialment a l'activitat lectoescritora, tanca esta setmana una sèrie d'actes que venen celebrant-se des del 10 d'abril i culminaran dijous 25 amb la gala de lliurament dels Premis Abril de Literatura Infantil i Juvenil, que fa enguany la seua XI edició.

A partir del dia 10 d'abril, i coincidint amb l'exposició “Com es fa un llibre, cedida per l'Editorial Bromera i per la qual han passat els escolars de 3r cicle de totes les escoles del poble, s'han fet també dues xerrades - col·loqui destinades a potenciar la lectura en família.

El dissabte 13 es va celebrar al Parc del Patinatge la III Festa del Llibre, amb venda i exposició de llibres, cercavila, actuacions del cantacançons Dani Miquel i la Contacontes Almudena Francés, tallers, recital de poemes d'Estellés i signatura d'exemplars per part d'autors de La Ribera.

Aquest matí, els alumnes de l'escola Infantil Municipal han visitat la Biblioteca i han escoltat la història de Sant Jordi i el Drac. El conte estava tan emocionant que fins i tot l'alcalde, Robert Martínez, s'ha assegut a terra i ha compartit l'activitat dels menuts amb molta atenció.

Després, els xiquets i xiquetes han pogut triar ells mateixos el llibre que volien fullejar, baix la mirada atenta de les professores i algunes mares que també han compartit la visita. Finalment com tots els escolars d'infantil i primària del poble, han rebut un exemplar de regal per a commemorar el Dia del Llibre. El mateix ha passat a les tres escoles públiques del poble i també al col·legi concertat.

També ha hagut novel·les i algun assaig més apropiat per als alumnes d'ESO i Batxillerat, en estos casos l'ajuntament ha regalat als centres un lot de llibres adequats al seu nivell.

El darrer acte al voltant dels llibres se celebrarà el proper dijous, a les 6 de la vesprada a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia. Es tracta de la XI edició dels Premis Abril de Literatura Infantil i Juvenil, que premia cada any tres treballs per cicle educatiu, des d'infantil (en el qual cas els premis són col·lectius per a tota la classe) fins a Batxillerat. Tots els treballs premiats se publicaran a posteriori en un llibre electrònic que es podrà consultar a la plana web de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.