patrimoni
Una vintena de museus marítims del Mediterrani es reuniran a Lloret
N'hi assistiran de catalans, francesos, croats, italians, eslovens, algerians i turcs
És un fòrum anual d'espais museogràfics dedicats a l'àmbit marítim
L'Associació de Museus Marítims del Mediterrani (AMMM) celebrarà el Fòrum del Patrimoni Marítim del Mediterrani a Lloret de Mar, entre el 28 i el 30 de maig. Es tracta d'una trobada de museus dedicats a l'àmbit marítim de països de les dues ribes del Mediterrani que es fa tots els anys. Aquesta edició, la dinovena, se centrarà en la cooperació cultural, un tema que encara no s'ha abordat mai en aquestes reunions.
En la trobada es mostraran les tendències en cooperació cultural i s'ensenyaran exemples de bones pràctiques realitzades per agents vinculats a la cultura i el patrimoni. Hi haurà espais per intervencions i xerrades, com l'explicació de projectes comuns vinculats amb el turisme cultural d'excel·lència. I també es faran tallers, dissenyats per provocar la reflexió i amb la voluntat de concebre projectes de col·laboració en el futur.
Aquest fòrum està organitzat cada any per un museu membre de l'AMMM. En aquesta ocasió és el Museu del Mar de Lloret, gestionat per l'Ajuntament.
Museus d'arreu
Ja han confirmat l'assistència un total de divuit museus. Set són de Catalunya: el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de l'Anxova i la Sal de l'Escala, el Museu d'Història de Cambrils, el Museu del Port de Tarragona, el Museu Municipal de Nàutica del Masnou, el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols i tècnics de cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La resta són d'altres països: dos de Croàcia –l'Ecomuseu Batana, de Rovinj, i el Museu d'Història Marítima de Croàcia, de Rijeka–, un d'Eslovènia –el Museu del Mar de Piran–, quatre d'Itàlia –el Museu del Mar i la Navegació de Gènova, el Museu del Mar de Nàpols, l'Ecomuseu Marítim de Salern i el Museu de la Marina de Cesenatico, situat al costat del Mar Adriàtic–, dos de Turquia –el Museu Naval d'Ankara i el Museu Naval d'Istanbul–, un d'Algèria –el Museu Marítim Nacional d'Algèria– i un de França –el Consell Científic Internacional per al Desenvolupament de les Illes–.