cultura

maresme

Pineda apunta alt amb un festival amb Sara Baras i els Manel

Arts d'Estiu celebra el tercer aniversari amb una programació ambiciosa i amb ganes de convertir-se en referent cultural

Concentrarà les actuacions en l'espai del pati de l'escola Sant Jordi

Sense complexos i amb el repte de posar Pineda de Mar en el mapa dels esdeveniments culturals que es fan tant al Maresme com a la resta de Catalunya. La tercera edició del festival Arts d'Estiu apuja el llistó i ho fa conscient de les dificultats de mantenir una proposta de qualitat en un moment de poques inversions. El Centre Cultural i Recreatiu com a organitzador i l'Ajuntament de Pineda com a suport i principal impulsor oferiran durant els divendres de juliol i agost una programació “feta a mida perquè pugui agradar a públics molt variats”. Malgrat el temps de crisi, el cartell d'artistes que presenta Arts d'Estiu cada divendres dels mesos de juliol i agost provocarà sana enveja a molts promotors. La prestigiosa ballarina Sara Baras (14/8) –que actuarà en dimecres– i els no menys coneguts Manel (23/8) són les estrelles d'una programació que també inclou els La'x'n busto (9/8), la cantant i actriu Nina (19/7), el tribut a The Beatles dels Abbey Road (2/8), el monologuista Berto Romero (12/7), l'obra còmica Pararapapa (26/7) i els també monologuistes Toni Moog i Enric Company (30/8).

Més capacitat

El festival estrena aforament amb la mateixa línia d'ampliar horitzons i ho ha adaptant el pati de l'escola municipal Sant Jordi perquè pugui acollir fins a 1.200 persones. “Amb més capacitat podem jugar amb preus més populars i atraure més gent”, resumeix el director artístic Xevi Gómez. En aquest sentit, les entrades es mouran entre els 12 i els 20 euros. “Preus molt bons per veure artistes de primera fila que en altres festivals de renom costen el doble”, apunten els organitzadors. El president del Centre Cultural i Recreatiu, Quim Gibert, confia que les condicions meteorològiques acompanyin i avança que en cas de mal temps les actuacions es traslladaran a una altra data.

Coresponsabilitat

De la seva banda, l'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), defensa la necessitat d'ajuntar esforços entre sector públic i privat per poder dur a terme iniciatives d'aquest tipus “que d'una altra manera serien inviables”. El consistori ha signat un conveni amb el centre pel qual aportarà 15.000 euros i facilitarà part de la promoció i de les feines de muntatge. Per Amor, Arts d'Estiu és l'excusa perfecte “per venir i conèixer Pineda i gaudir tant de la seva oferta gastronòmica com d'infraestructura hotelera”. Un exemple que s'ha complert amb la presentació del festival a la terrassa de l'hotel H TOP Pineda Palace.

Oportunitat per aquells que comencen

Arts d'Estiu, tal i com recorda Xevi Gómez, no tan sols portarà a Pineda un grapat de personatges consagrats, sinó que un cop acabin les actuacions i en el mateix pati de l'escola Sant Jordi oferirà un nou incentiu als espectadors. “Posem en marxa un nou espai en el qual debutaran un seguit d'artistes i grups locals que podran tenir l'oportunitat de donar-se a conèixer”, assenyala. La iniciativa pretén allargar la jornada a la gent que encara no vol marxar a casa i, alhora, fomentar el suport a la futures promeses del món de l'espectacle. D'altra banda, Quim Gibert, ha volgut destacar la important tasca que desenvoluparan en aquesta nova edició del festival els voluntaris de l'entitat “per garantir que tot es desenvoluparà amb normalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.