cultura

Música

Maresme de jazz

Aquest estiu coincideixen en el calendari els festivals de Premià de Dalt i Mataró i Arenys de Mar

Les propostes mantenen, tot i la crisi, l'atractiu de convocatòria

Premià de Dalt i Arenys juguen amb la veterania i Mataró amb un gran escenari

Juliol i agost dedicats al jazz al Maresme, una comarca amb una clara vocació cultural que massa sovint no és dóna prou a conèixer. Les muses de la música han fet coincidir en el temps tres propostes que comparteixen l'estil, però dues, la d'Arenys de Mar i la de Premià de Dalt, hi afegeixen la veterania i la tercera, la de Mataró, juga amb un escenari de gran bellesa: el clos arqueològic de Torre Llauder. Els jardins de Can Figueres a Premià de Dalt obriran el proper dia 4 la divuitena edició del Jazz en la Nit amb l'actuació amateur de la Stockport Grammar School. Serà l'aperitiu per anar fent boca i rebre amb els braços oberts el divendres a Andrea Motis i Joan Chamorro Group. El jazz, blues i ragtime de Bernat Font Trio (12/7); el r&b, el surf i el swing de Los Mambo Jambo (19/7) i el jazz clàssic de La Vella Dixieland amb Marian Barahona i Josep Maria Farràs (26/7) completaran la proposta d'aquest municipi de l'interior del Maresme.

Si la veterania és un grau, com és el cas de Premià de Dalt, a Mataró juguen amb una altra carta igual d'atractiva: un escenari incomparable: les restes arqueològiques de Torre Llauder, un passat patrimonial recentment redescobert i que ha esdevingut un espai idoni per a dur a terme activitats culturals. En aquesta ocasió, la capital del Maresme manté la continuïtat d'un festival que va néixer l'any passat coincidint amb la celebració dels 50 anys del descobriment de Torre Llauder. En aquesta edició, Nits a Torre Llauder ofereix quatre vetllades a la fresca amb jazz, servei de bar i visites teatralitzades a l'espai. El festival s'iniciarà l'11 de juliol amb Martí Ventura Trio que interpretarà peces del seu darrer treball. El dijous dia 18 de juliol dels mataronins Ivó Oller i Gerard Nieto i la Quintet Band. Divendres 26 de juliol actuarà Carles Benavent Trio, formació encapçalada per un dels baixistes de jazz mes destacats del país i la programació es tancarà el dijous 1 d'agost amb Joan Garrobé, Jordi Camp i Lluís Ribalta que presentaran el nou CD Música Infidel. Les entrades tenen un cost d'11 euros, menys el concert del 26 juliol que és gratuït.

Jazz en la Nit

Arenys de Mar obrirà el programa d'actuacions el dia 7 de juliol amb la Big Band Arenys, nascuda el curs 2010-2011. El pati del Xifré acollirà el 12 de juliol als Burrull & Farràs Quintet i el 19 de juliol arribaran Susana Sheiman i Ignasi Terraza amb el seu atractiu “Swing appeal” i que presentaran el seu primer treball conjunt. La proposta liderada pel trompetista californià Matthew Simon, oferirà un concert el dia 26 i el dia 2 d'agost serà l'ocasió per disfrutar del swing més ballable amb Shakin' All. Dani Pérez % Lluís Coloma Trio actuaran el 9 d'agost i novament La Vella Dixieland amb Marian Barahona tancaran el cicle de concerts. Els preus dels concerts són 8 euros i 6 euros si es compren de forma anticipada per internet. Per tant, el preu no ha de ser cap excusa per disfrutar d'una nit d'estiu amb els acords del millor jazz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.